"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/04/2004

El PSM s鈥檕posa a que el Ministeri de Medi Ambient col路loqui una xarxa met脿l路lica en els talussos del Port de Valldemossa

El PSM demana al Ministeri de Medi Ambient que renunci茂 a dur a terme el projecte per a l’estabilitzaci贸 de talussos en el Port de Valldemossa. Els nacionalistes presenten al路legacions i demanen la retirada del projecte de Direcci贸 General de Costes (Ministeri de Medi Ambient) perqu猫 consideren que aquest 茅s desmesurat i tendr脿 un important impacte paisatg铆stic en la zona.

El PSM creu obra que pret茅n la Direcci贸 General de Costes sobrepassa amb molt el seu suposat objectiu d’estabilitzar talussos en el Port de Valldemossa i actua de manera desmesurada sobre l’entorn provocant una destrossa paisatg铆stica. Els nacionalistes consideren que s’ha de partir de la premissa que la cala t茅 una aflu猫ncia m铆nima de visitants fins i tot en temporada alta per la seva incomoditat i que no s’ha justificat la situaci贸 de perill de les construccions existents ni sembla que sigui l’objectiu del projecte. En qualsevol cas, segons el PSM, 茅s injustificable que siguin motius de seguretat els que recomanin una actuaci贸 tan exagerada com 茅s construir uns 3.000 metres quadrats amb materials propis dels talussos d’autopista. Aquesta actuaci贸 malmetria de manera brutal l’atractiu natural de Sa Marina de Valldemossa, que 茅s la que atreu els visitants, i la que preferim els mallorquins i els valldemossins.

Els nacionalistes consideren que el document anomenat “descripci贸 mediambiental i impactes del projecte” no pot considerar-se un veritable estudi d’avaluaci贸 de l’impacte ambiental, a m茅s de discrepar amb les seves an脿lisis i conclusions. Ben al contrari, el PSM creu que l’estudi hauria d’avaluar i garantir la protecci贸 del paisatge com a patrimoni, aportar estudis geol貌gics seriosos i preveure la incid猫ncia de les obres sobre les praderes de posid貌nia i la desviaci贸 de l’acumulaci贸 de la posid貌nia cap al Port de Valldemossa que provocaria l’obra que es pret茅n.

Per altra banda, el PSM ha demanat al Consell de Mallorca que adopti les mesures oportunes perqu猫 no s’inic茂in les obres del projecte d’estabilitzaci贸 de talussos en el Port de Valldemossa sense l’autoritzaci贸 pr猫via de la Comissi贸 insular d’ordenaci贸 del territori, urbanisme i patrimoni de Mallorca. Els nacionalistes al路leguen que el projecte no compta amb autoritzaci贸 de la Comissi贸 insular, tot i que, com 茅s sabut, la Serra de Tramuntana t茅 la condici贸 de b茅 d’inter猫s cultural.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: