"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/04/2004

El PSM s’oposa a que el Ministeri de Medi Ambient col·loqui una xarxa metàl·lica en els talussos del Port de Valldemossa

El PSM demana al Ministeri de Medi Ambient que renunciï a dur a terme el projecte per a l’estabilització de talussos en el Port de Valldemossa. Els nacionalistes presenten al·legacions i demanen la retirada del projecte de Direcció General de Costes (Ministeri de Medi Ambient) perquè consideren que aquest és desmesurat i tendrà un important impacte paisatgístic en la zona.

El PSM creu obra que pretén la Direcció General de Costes sobrepassa amb molt el seu suposat objectiu d’estabilitzar talussos en el Port de Valldemossa i actua de manera desmesurada sobre l’entorn provocant una destrossa paisatgística. Els nacionalistes consideren que s’ha de partir de la premissa que la cala té una afluència mínima de visitants fins i tot en temporada alta per la seva incomoditat i que no s’ha justificat la situació de perill de les construccions existents ni sembla que sigui l’objectiu del projecte. En qualsevol cas, segons el PSM, és injustificable que siguin motius de seguretat els que recomanin una actuació tan exagerada com és construir uns 3.000 metres quadrats amb materials propis dels talussos d’autopista. Aquesta actuació malmetria de manera brutal l’atractiu natural de Sa Marina de Valldemossa, que és la que atreu els visitants, i la que preferim els mallorquins i els valldemossins.

Els nacionalistes consideren que el document anomenat “descripció mediambiental i impactes del projecte” no pot considerar-se un veritable estudi d’avaluació de l’impacte ambiental, a més de discrepar amb les seves anàlisis i conclusions. Ben al contrari, el PSM creu que l’estudi hauria d’avaluar i garantir la protecció del paisatge com a patrimoni, aportar estudis geològics seriosos i preveure la incidència de les obres sobre les praderes de posidònia i la desviació de l’acumulació de la posidònia cap al Port de Valldemossa que provocaria l’obra que es pretén.

Per altra banda, el PSM ha demanat al Consell de Mallorca que adopti les mesures oportunes perquè no s’inicïin les obres del projecte d’estabilització de talussos en el Port de Valldemossa sense l’autorització prèvia de la Comissió insular d’ordenació del territori, urbanisme i patrimoni de Mallorca. Els nacionalistes al·leguen que el projecte no compta amb autorització de la Comissió insular, tot i que, com és sabut, la Serra de Tramuntana té la condició de bé d’interès cultural.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Reservats tots els drets.                  Desenvolupat per: