"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/04/2004

El PSM afirma ara és l’hora de millorar l’autogovern i d’afrontar la reforma de l’Estatut

El PSM considera que el debat d’investidura de Rodríguez Zapatero ha fet palès la necessitat de què les Illes Balears comptin amb una veu pròpia que posi de relleu les prioritats de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes posen de manifest que la presència al Congrés dels Diputats de formacions nacionalistes ha fet possible que, en els debat d’investidura, s’hagi dedicat una part molt important a parlar de les necessitats de Catalunya, Euskadi, Galícia, Canàries, Aragó... mentre que les Illes Balears han passat pràcticament desapercebudes.

Per altra banda, el PSM afirma que ara és l’hora de millorar l’autogovern de les Illes Balears i d’afrontar la reforma de l’Estatut d’Autonomia. El nacionalistes es congratulen pel canvi de talant que s’ha produït a la política estatal després de les eleccions del 14 de març i confien que el nomenament de Rodríguez Zapatero com a president del Govern de l’Estat deixi enrera una legislatura marcada per la contínua crispació social i per la criminalització del nacionalisme i de la diversitat i s’obri una nova etapa marcada per la priorització de les polítiques socials i pel diàleg.

El PSM creu que, davant d’aquesta nova sensibilitat, el Parlament de les Illes Balears no pot desaprofitar l’oportunitat d’aprofundir en l’autogovern de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes insten a totes les forces polítiques de les Illes Balears a treballar conjuntament per no deixar escapar aquesta oportunitat històrica. El PSM considera imprescindible arribar a un acord per tal de millorar el finançament de les Illes Balears, especialment pel que fa a les matèries socials, com són l’educació i la sanitat.

El PSM també mostra la seva satisfacció pel compromís de Rodríguez Zapatero de treballar perquè el català es converteixi en llengua oficial de la Unió Europea. Els nacionalistes consideren imprescindible que, d’una vegada per totes, el Govern de l’Estat assumeixi plenament la plurinacionalitat i el plurilingüísme de l’Estat i que respecti i treballi per promoure la riquesa cultural i lingüística de tot l’Estat.

Per altra banda, el PSM considera que s’ha d’abordar amb valentia les reformes de la Constitució i del Senat per tal de reflectir i garantir la pluralitat nacional i ideològica de l’Estat.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: