"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/11/2009

El PSM-EN protegeix definitivament es Jonquet

El Consell, a proposta del Departament de Cultura, Patrimoni i Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica (PSM-EN), aprova la declaraci√≥ de B√© d'Inter√®s Cultural d‚Äôaquesta barriada de Palma, i tamb√© de ses Rotes de CaimariEl Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui declarar B√© d'Inter√®s Cultural (BIC), amb la categoria de conjunt hist√≤ric, el barri des Jonquet de Palma. La proposta ha partit del Departament de Cultura, Patrimoni i Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica (PSM-EN), i comporta el reconeixement dels valors hist√≤rics i paisatg√≠stics d'aquest enclavament.

La zona des Jonquet √©s un exemple d'arquitectura i urbanisme popular. El tal√ļs del Jonquet, els seus molins i les seves cases, han estat una de les parts visuals m√©s consolidades de la Fa√ßana Mar√≠tima de Palma, i constitueixen una agrupaci√≥ homog√®nia i singular de construccions representativa de l'evoluci√≥ hist√≤rica, social i cultural d'aquesta part de la ciutat.

L’aprovació del BIC des Jonquet és una victòria de la societat civil, que s’ha mobilitzat per reclamar la protecció dels valors patrimonials de la barriada, fins fa poc amenaçada per projectes urbanístics i comercials.

D‚Äôaltra banda, entre els acords del Ple celebrat avui destaca tamb√© l'aprovaci√≥ per unanimitat de la declaraci√≥ de B√© d'Inter√®s Cultural, amb la categoria de lloc d'inter√®s etnol√≤gic, de Ses Rotes de Caimari, a Selva. Aquesta √†rea constitueix una de les mostres m√©s representatives de l'enginyeria popular realitzada en 'pedra en sec' a Mallorca.Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: