"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 05/11/2009

El PSM-EN surt decebut de la reunió amb Ramon Socias: “s’ha rentat les mans”

Els nacionalistes exigeixen mesures concretes arran dels casos d’agressions contra ciutadans per part de membres dels cossos de seguretat de l’EstatEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, i el diputat i membre de l’Executiva dels nacionalistes Antoni Alorda s’han reunit avui al migdia amb el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias (PSOE). La reunió l’havia demanada l’Executiva del PSM-EN, arran dels recents casos d’agressions a ciutadans per part de membres de les forces de seguretat de l’Estat per motius lingüístics (com ara el cas denunciat pel jove Ivan Cortès, que va patir una agressió a l’aeroport de Son Sant Joan, i el cas de la detenció injustificada del coordinador de l’OCB, Tomeu Martí, en el darrer Acampallengua, celebrat a Sa Pobla).

Barceló i Alorda han traslladat a Socias la preocupació per aquests incidents, que consideren molt greus, i li han exigit que des de la Delegació del Govern de l’Estat es prenguin les mesures adients perquè no es repeteixin. Així mateix, han demanat que les forces de l’Estat retirin la denúncia contra Tomeu Martí pels fets de l’Acampallengua, i han reiterat a Ramon Socias la petició que comparegui davant el Parlament per donar compte de la seva tasca com a delegat del Govern espanyol a les Illes Balears.

Respecte al cas d’Ivan Cortès, Socias els ha informat que existeix una proposta de sanció contra el guàrdia civil responsable dels fets, tot i que el delegat del Govern “se n’ha rentat les mans i ha eludit qualsevol responsabilitat sobre la resolució d’aquesta sanció, al•legant que l’agent havia estat destinat a Mallorca temporalment des de Saragossa”. Al respecte, Biel Barceló ha declarat: “no valen les excuses tècniques o formals, el delegat del Govern de l’Estat ha de procurar que aquest cas es resolgui amb una decisió ferma contra el guàrdia civil responsable de l’agressió”.

Els dirigents nacionalistes han manifestat que han quedat “decebuts” de la reuniĂł, perquè malgrat les “bones paraules” de Ramon Socias (qui els ha manifestat la seva “preocupació” per la persistència d’aquestes actituds en el si de les forces de seguretat de l’Estat) no han rebut “garanties” que no es repetiran agressions com les denunciades. “Fins que no es prenguin mesures concretes que canviĂŻn aquesta situaciĂł, Ramon Socias no ens mereixerĂ  credibilitat”, ha conclòs BarcelĂł.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: