"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/10/2009

El PSM-EN insta el Consell a garantir l’ús públic del camí de Ternelles

Els nacionalistes manifesten la seva satisfacció per la retirada de la moció municipal a Pollença amb què el batle pretenia estimar parcialment el recurs de la propietatEl PSM-Entesa Nacionalista ha instat avui el Consell de Mallorca a garantir l’ús públic del camí de Ternelles (Pollença). Ho ha fet el membre de la Comissió Insular d’Urbanisme (CIOTUPH) a proposta del BLOC, el nacionalista Antoni Alorda, qui ha apuntat la Presidència de la Comissió (Maria Lluïsa Dubon, del PSOE) clarifiqui que la norma aprovada per la CIOTUPH el 28 de juliol de 2006 (que limita l’accés de vianants a aquest camí a un màxim de 20 persones diàries o a “grups escolars i altres, acompanyats d’un monitor”) no pot ser el referent actual, ja que aquella norma regulava les condicions de la servitud de pas pública (una servitud que, a més, mai s’ha constituït) d’un camí suposadament privat.

Alorda entén que, des del moment en què l’Ajuntament de Pollença va aprovar la inclusió del camí de Ternelles en el Catàleg de Camins municipal (segons l’acord del plenari municipal de 25 de setembre de 2008), es reconeix oficialment que aquesta via és de titularitat pública. Per això, la normativa del Consell Insular ha quedat sense sentit i cal revisar-la per evitar confusions com la del Batle de Pollença que l’ha fet servir com a excusa per restringir el pas.

D’altra banda, el PSM-EN de Pollença ha manifestat la seva satisfacció pel fet que el batle, Joan Cerdà (UM), retiràs de l’ordre del dia del passat plenari municipal la moció amb la qual pretenia revisar les condicions de la inclusió del camí de Ternelles en el Catàleg municipal. Cerdà va decidir rectificar en la seva proposta en escoltar els arguments que hi plantejaven els portaveus de l’oposició, entre ells el nacionalista Tomeu Cifre, favorables al manteniment del caràcter públic d’aquest camí i a consolidar aquesta decisió amb la incorporació de tots els camins públics a l’inventari de béns municipal.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: