"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/10/2009

Joana Lluïsa Mascaró cedeix la Conselleria de Cultura a Joan Font per reforçar l’acció política del BLOC i del PSM-EN en el Consell

“El moment polític fa necessari que el BLOC compti amb una veu pròpia, potent i amb mans lliures, tant al Parlament de les Illes Balears com al Consell de Mallorca”Joana Lluïsa Mascaró, vicesecretària general del PSM-Entesa Nacionalista, ha anunciat avui que renuncia al càrrec de vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. A partir d’ara, Mascaró exercirà en exclusiva com a portaveu del BLOC per Mallorca en la institució insular.

Joana Lluïsa Mascaró serà substituïda com a consellera de Cultura per Joan Font Massot, fins ara director insular de Cooperació Local. Font és també batle de Petra, pel PSM-EN. Al seu torn, el conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló, assumeix la vicepresidència del Consell.

Aquesta decisió té un caràcter estratègic: l’objectiu és reforçar l’acció política de la coalició d’esquerres i nacionalista en el Consell. A l’inici de la legislatura el secretari general del PSM-EN i portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barceló, va optar per no integrar-se en el Govern de les Illes Balears amb un objectiu estratègic similar. Al Consell, la dificultat de compatibilitzar les obligacions dels càrrecs de portaveu del BLOC i consellera executiva ha duit Joana Lluïsa Mascaró a valorar la conveniència de quedar com a portaveu en exclusiva.

Segons Mascaró, “el moment polític actual fa necessari que el BLOC compti amb una veu pròpia, potent i amb mans lliures, tant al Parlament de les Illes Balears com al Consell de Mallorca, capaç de fer possible que el Pacte de Govern progressista i nacionalista compleixi els compromisos programàtics de l’acord signat l’any 2007 entre el PSOE, el BLOC i UM”.

A més, Joana Lluïsa Mascaró també reforçarà la seva tasca com a regidora i màxima responsable de l’agrupació de Llucmajor (des de la consciència que la dedicació municipal és essencial en la tasca política del PSM-EN).

La decisió s’ha pres de manera consensuada entre Mascaró i Biel Barceló, i ha estat ratificada per l’Executiva del PSM-EN. Avui s’ha comunicat a la presidenta del Consell, Francina Armengol (PSOE) i als mitjans de comunicació.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: