"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/10/2009

El Parlament crearà, a instàncies del BLOC-PSM-Verds, una ponència per redactar el nou REB

Tots els grups donen suport a la iniciativa que preveu començar a elaborar-ne un esborrany per negociar amb l’Estat el Règim Especial de Balears previst a l’EstatutEl Parlament crearà una ponència que començarà a elaborar un esborrany del nou Règim Especial de Balears (REB) que sigui el fonament per negociar amb l'Estat la seva aprovació, tal com preveu l'Estatut d'Autonomia. Tots els grups parlamentaris han aprovat per unanimitat una proposició no de llei del BLOC per Mallorca i PSM-Verds en aquest sentit.

El diputat nacionalista Eduard Riudavets, qui ha defensat la proposta, admet que encara no s'ha definit la fórmula legislativa que ha dur el nou REB a la seva aprovació per les Corts Generals (pot ser a iniciativa del Parlament balear o com a projecte de llei del Govern espanyol), però afirma que en qualsevol cas el treball de la ponència proposada tindrà profit, perquè esdevindrà un acord de tots els grups polítics del país com un principi d'articulat o com un fonament de negociació amb l'Estat.

D’altra banda, Riudavets ha instat el Govern de les Illes Balears i el Govern de l’Estat a iniciar de manera immediata les negociacions adients per fer efectiva el més prest posible l’aprovació d’un règim especial per a les Illes Balears, tenint en compte que ja ha estat aprovat el nou model de finançament autonòmic.

L’Estatut preveu el nou REB de Balears com a instrument financer que ha d’establir tota una sèrie de compensacions fiscals i de sobrefinançament estatal per a les Illes, motivades pels fets diferencials i excepcionals com a territori insular. El REB aprovat l’any 1998 no ha tingut una aplicació efectiva. Ara, l'Estatut dóna de termini fins al 2014 perquè les Corts Generals n'aprovin un de nou. Fins aleshores, el Govern té pactades amb Madrid inversions per valor de 2.800 milions d'euros, al marge del finançament autonòmic.Enllaços

PNL del BLOC i PSM-Verds sobre el nou REB


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: