"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 28/10/2009

El PSM-EN fa una campanya per garantir la recepci贸 del Canal S煤per 3 a les Illes Balears

Els nacionalistes arrepleguen signatures per promoure la Iniciativa Legislativa Popular per possibilitar la recepci贸 de tots els canals p煤blics en catal脿 en TDTEl PSM-EN est脿 arreplegant signatures per promoure la Iniciativa Legislativa Popular sobre Televisi贸 Sense Fronteres, impulsada per Acci贸 Cultural del Pa铆s Valenci脿 amb el suport de l鈥橭bra Cultural Balear. La iniciativa pret茅n aconseguir que la legislaci贸 estatal estableixi la lliure recepci贸 dels canals de televisi贸 en les lleng眉es minorit脿ries arreu del territori del domini ling眉铆stic de cada llengua. Els nacionalistes consideren que l鈥檃provaci贸 de l鈥橧LP sobre Televisi贸 Sense Fronteres ser脿 una fita important per aconseguir que els espectadors de les Illes Balears puguin rebre tots els canals de televisi贸 p煤blics en catal脿, de manera 铆ntegra. El secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, ha signat avui p煤blicament l鈥橧LP, acompanyat per altres c脿rrecs del partit nacionalista.

El PSM-EN considera que, en un context en qu猫 la implantaci贸 de la TDT est脿 incrementant notablement l'oferta de televisi贸 en castell脿 i produ茂da fora del nostre 脿mbit ling眉铆stic i cultural, els ciutadans de les Illes Balears mereixen que l'oferta de televisi贸 en catal脿 sigui el m茅s ampla possible. A m茅s, els nacionalistes recorden que el Pacte de Govern signat l鈥檃ny 2007 inclou el comprom铆s que s鈥檃consegueixi la recepci贸 de tots els canals en catal脿 en TDT. Per aix貌, el PSM-EN tamb茅 insta el Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya, l'EPRTVIB (IB3) i la CCMA a desenvolupar l鈥檃cord de recepci贸 rec铆proca per garantir la recepci贸 de tots els canals de televisi贸 de les dues corporacions p煤bliques en els dos territoris, en la seva totalitat i sense alteracions.

De manera especial, el PSM-EN insta el Govern a garantir la recepci贸 del Canal S煤per 3 a les Illes Balears. Aquest nou canal de la Corporaci贸 Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va comen莽ar a emetre el passat 18 d'octubre en TDT. Ofereix una programaci贸 destinada espec铆ficament al p煤blic infantil (s猫ries i pel鈥铆cules d鈥檃nimaci贸, aix铆 com programes de producci贸 pr貌pia). Els nacionalistes consideren que els infants que reben una educaci贸 en catal脿, i que tenen poca oferta cultural adre莽ada a ells en la nostra llengua, han de poder accedir a aquesta programaci贸. A m茅s, recorden que, des dels inicis de TV3, a les Illes Balears hi ha hagut molts seguidors de la programaci贸 infantil de la televisi贸 p煤blica catalana (i que, molts d鈥檈lls, s贸n socis del Club S煤per 3).

D鈥檃ltra banda, representants del grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds es reuniran pr貌ximament amb Pilar Costa, consellera d鈥橧nnovaci贸, Interior i Just铆cia, de qui dep猫n en aquests moments la Direcci贸 General de Tecnologia i Comunicacions, per tractar aquesta q眉esti贸.Enlla鏾s

Web de la ILP sobre Televisi贸 Sense Fronteres
S煤per 3
CCMA


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: