"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/10/2009

‘Golfs i golafres’

Article d’opinió d’Antoni Alorda, diputat del BLOC i membre de l’Executiva del PSM-EN, publicat avui al diari Última HoraEn plena convulsió econòmica, quan hi ha un ampli consens en què sobren golfs, places turístiques i construccions a vorera de mar, resulta estrambòtic (guillemginardesc) que es lligui el futur d’un poble, el futur de Mallorca, a més creixement urbanístic. Això ja no ho creu ningú. Al revés, cada vegada són més els que pensen que, si no haguéssim fet tan llarg, ara capejaríem el temporal amb més garanties.

El Batle de Campos ha destituït als regidors del PSM perquè no volen el golf de Son Baco. Com que sap que aquesta rabiosa novetat és de fa 15 anys, Ginard hi afegeix: “fa trenta anys que els del PSM perjudiquen el poble”. Trenta anys, i no se n’ha temut fins ara? No ho sabia quan hi va pactar i se’n tem just quan li toca cedir la vara? Aquest prodigi de sagacitat política bé convé que dimiteixi.

La geniada de Ginard posa en solfa l’autoritat dins UM i soscava l’acord per recompondre el pacte a Govern i Consell, ja de per si precari, després d’una negociació deplorable (politiqueria en minúscules) que no transmet bons auguris una vegada aclarit que la raó última de la crisi és de model territorial (i el que això comporta)... i amb la que cau .

Frega el sarcasme que fos parlant de “reconversions” que UM i PSOE pactessin centenars de noves places a Sa Ràpita; però, no volia dir més espais verds? més equipaments, fins i tot esbucar? Una altra paradoxa: per convèncer sobre la bondat de la proposta, s’al•lega que s’eliminen milers de places a altres indrets, no sé si condemnant a la misèria als municipis afectats... En tot cas, la dada no és exacta, algunes d’aquestes urbanitzacions són hores d’ara improbables, i no em referesc, només, a que són investigades per la fiscalia, sinó a motius legals i ambientals.

El PSOE adverteix ara d’indemnitzacions estratosfèriques (en terrenys no transformats -?-) i que, si algú fa renou, es poden enfadar. Idò, francament, per mi, ni Campos ni Mallorca necessiten més places.

Tanmateix, és cert que, una part dels terrenys de la macrodesclassificació que férem a Campos el 99, suprimint més de 15.000 places (PSM i UM junts, Sr. Ginard, idò, què troba?), han recuperat la condició d’urbanitzables per sentència judicial; s’haurà de tenir present. Com som conscient que el BLOC compta amb un 10% del vot dels illencs i no és fàcil moure res sense replegar-ne el 51.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: