"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/10/2009

El PSM-EN dóna suport als regidors destituïts a Campos i demana la dimissió del batle, Guillem Ginard (UM)

Biel Barceló considera que la decisió del batle campaner és una “represàlia” per haver rebutjat el camp de golf de Son Baco i les compensacions urbanístiques: “ens estan destituint perquè defensam el territori i perquè defensam el Pacte signat l’any 2007”L’Executiva del PSM-EN, reunida avui al Puig de Santa Magdalena, a Inca, ha donat suport als dos regidors nacionalistes de Campos, Joan Juan i Guillem Vidal, que han estat destituïts avui pel batle Guillem Ginard (UM), que ha romput així el pacte de govern municipal entre UM i Campos pel Canvi (PSM-PSOE-Entesa). Ginard ha adduït com a únic argument per a cessar els regidors del PSM-EN l’actitud de fermesa del PSM-EN i del BLOC per Mallorca en les negociacions per recompondre el Pacte de Govern al Consell de Mallorca. El BLOC va rebutjar categòricament l’esmena per permetre el camp de golf de Son Baco, així com el preacord entre UM i PSOE per canviar el projecte de camp de golf pel desenvolupament urbanístic de Sa Ràpita. La destitució dels regidors del PSM-EN de Campos es produeix un dia després que el batle de Pollença, també d’UM, destituís el regidor nacionalista Tomeu Cifre per haver participat en l’excursió reivindicativa al camí de Ternellles.

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat per les dues vicesecretàries generals, Joana Lluïsa Mascaró i Nanda Ramon, i pels batles nacionalistes de Santa Maria (Rosa Vich), Esporles (Miquel Ensenyat), Campanet (Francesc Morell) i Petra (Joan Font). Barceló ha demanat la dimissió del batle de Campos, Guillem Ginard, per haver perdut la legitimitat per continuar governant. El dirigent del PSM-EN ha posat com a exemple l’anterior batle de Búger, el nacionalista Pere Perelló, que va dimitir després que UM rompés el pacte de govern municipal.

Biel Barceló considera que la destitució dels regidors del PSM-EN de Campos és una “represàlia” perquè el BLOC va rebutjar el camp de golf de Son Baco: “ens estan destituint perquè defensam el territori, i perquè defensam el Pacte signat l’any 2007”. Barceló ha afirmat que “UM, o una part d’UM, no saben assumir les seves pròpies decisions. L’acord de retirar l’esmena de Son Baco sense contrapartides urbanístiques va ser pactat per totes les forces polítiques del Pacte de Govern. Instam a UM, i especialment al seu president, Miquel Àngel Flaquer, a assumir les seves pròpies decisions”. El dirigent nacionalista ha lamentat que el president dels regionalistes no hagi estat capaç de “posar ordre” a Campos, i ha criticat el fet que UM “torni a traslladar les seves lluites internes a les institucions”. Biel Barceló ha indicat que aquesta decisió “tendrà conseqüències” en les relacions entre UM i PSM-EN.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: