"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/10/2009

Mascaró: “la fermesa del PSM-EN aconsegueix un acord que restitueix la lleialtat cap a les polítiques progressistes del Pacte”

UM retira l’esmena de Son Baco sense contrapartides urbanístiques, i pròximament es negociarà una revisió del PTM per eliminar o reduir les polèmiques ARTs. També s’aprovarà en breu un Pla de Carreteres consensuat entre els socisEls partits del Pacte de Govern han arribat a un acord per reconduir la crisi política provocada per l’abandonament unilateral per part d’UM de l’equip de govern del Consell de Mallorca. L’acord soluciona, així mateix, el problema de l’esmena d’UM al Decret Nadal per permetre el camp de golf de Son Baco (que suposava un incompliment flagrant del Pacte, que estableix que no es construiran més camps de golf amb oferta residencial o turística complementària).

Després d’intenses negociacions, el PSOE i UM varen acceptar que l’esmena de Son Baco s’havia de retirar sense cap contrapartida de tipus urbanístic, tal i com defensava el PSM-EN i el BLOC des del primer moment. La vicepresidenta del Consell i portaveu del BLOC a la institució insular, Joana Lluïsa Mascaró, que ha presentat l’acord juntament amb els socis de govern, ha explicat que “la fermesa del BLOC ha permès restituir la lleialtat cap a les polítiques progressistes i en clau de país pactades l’any 2007”.

D’altra banda l’acord assolit entre el BLOC, el PSOE i UM permet impulsar el compromís inclòs al Pacte de Govern de revisar en sentit restrictiu el Pla Territorial de Mallorca amb l’objectiu d’eliminar o reduir substancialment les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial (ARTs). Aquestes figures varen servir d’excusa per introduir noves urbanitzacions i hotels a deferents indrets de Mallorca (darrere les quals s’amaguen algunes “pilotades” urbanístiques que estan essent investigades per la fiscalia anticorrupció). Aquesta modificació del PTM, que fins ara UM vetava, es negociarà els propers mesos entre els diferents partits del Pacte. La negociació es farà dins els paràmetres de l’acord de 2007, i sense l’esmena del golf de Son Baco damunt la taula.

L’acord tambĂ© inclou l’acceleraciĂł de les negociacions entre el PSOE, el BLOC i UM per aprovar en les properes setmanes un Pla Director Sectorial de Carreteres consensuat entre els socis. Per tant, s’hi acceptaran tota una sèrie d’al•legacions que el PSM-EN i el BLOC havien presentat per eliminar determinats projectes viaris desenvolupistes que implicaven un gran consum de territori.ť
Documents

Nou impuls al Pacte de governabilitat del Consell de Mallorca (29 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: