"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/10/2009

Biel Barceló: “ni una passa enrere en polítiques progressistes”

El secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOC considera desitjable reconduir la crisi amb UM al Consell de Mallorca, però “no a qualsevol preu”. A més, rebutja les “teories de la conspiració” i que es posi en dubte la tasca de la justíciaEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu parlamentari del BLOC, Biel Barceló, s’ha manifestat partidari de reconduir la situació de crisi al Consell de Mallorca generada pel trencament unilateral del Pacte i l’abandonament de l’equip de govern de la institució insular per part d’UM, tot i que “no a qualsevol preu”.

El dirigent dels nacionalistes afirma que “UM haurà d'aclarir si manté el seu suport a les polítiques progressistes i en clau de país acordades en el Pacte, o si entorpirà l'acció de govern al Consell i es passarà al bàndol de la dreta”.

Biel Barceló apunta que “si UM vol redreçar aquesta situació, haurà de ser des del respecte escrupolós als compromisos signats, des de la lleialtat política i des dels principis de transparència i honestedat. Ni una passa enrere en polítiques progressistes, en polítiques socials, en polítiques de canvi de model territorial, ni en polítiques de lluita contra la corrupció”.

Barceló rebutja les “teories de la conspiració” i les crítiques d’UM a una suposada “persecució judicial” darrere de la qual hi hauria consignes polítiques. “Els jutges i els fiscals han de fer la seva feina, que en un estat de dret és independent de les instàncies polítiques”.

D’altra banda, el secretari general del PSM-EN considera que la crisi amb UM, en principi circumscrita al Consell de Mallorca, “es podria estendre a la resta d’institucions del país” si UM “impedeix que es duguin a terme les polítiques pactes a principi de legislatura”. Biel Barceló tampoc no descarta que UM es pugui aliar amb el PP, fins i tot per presentar mocions de censura a les diferents institucions.Enllaços

Blog de Biel Barceló: "El PSM-EN no acceptarà rebaixes per redreçar la situació amb UM"


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: