"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/09/2009

El Parlament desautoritza per unanimitat el projecte de Costes d’extracció d’arena de Banyalbufar per regenerar Cala Agulla

La cambra també rebutja, a iniciativa del BLOC i PSM-Verds, els “atacs als drets lingüístics” davant el silenci de Ramon Socias, i la proposta de Tomeu Vicens contra el tren-tram de ManacorEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds amb la qual “insta el Ministeri de Medi Ambient a no utilitzar arena procedent del litoral de Banyalbufar per a la regeneració de la platja de Cala Agulla”, desautoritzant així el projecte impulsat per la Demarcació de Costes que preveu l’extracció de fins a 120.000 metres cúbics d’arena de l’àrea marina situada davant la Serra de Tramuntana. Cal recordar que el BLOC ja ha presentat al•legacions a aquest projecte.

D’altra banda, el Parlament també ha aprovat, en aquest cas amb els vots favorables de la majoria progressista i nacionalista, una proposta de resolució presentada pel BLOC amb la qual “rebutja qualsevol atac als drets lingüístics dels ciutadans i reafirma la seva voluntat de fer acomplir l’Estatut i la Llei de Normalització Lingüística pel que fa al dret a adreçar-se a qualsevol funcionari públic, a les Illes Balears, en llengua catalana”. Cal apuntar que el portaveu parlamentari de la formació, Biel Barceló, va fer esment a aquesta qüestió en la seva intervenció en el debat de política general, on va recordar que el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, encara no havia donat explicacions pels darrers casos d’agressions per motius lingüístics protagonitzades per membres de les forces de seguretat de l’Estat.

El Parlament ha aprovat avui les 18 propostes de resolució del BLOC i PSM-Verds. La discussió i votació de les propostes de resolució presentades pels diferents grups parlamentaris tanca el debat de política general que havia començat el passat dimarts.

També cal destacar que la proposta presentada per l’encara diputat Bartomeu Vicens (grup mixt) en què proposava l’aturada del projecte de tren-tram entre Manacor i Artà i demanava el suport del Parlament a una consulta popular sobre el traçat ferroviari a Manacor ha estat rebutjada quasi per unanimitat (només ha comptat amb un vot a favor: el seu).
Documents

Propostes de resolució presentades pel BLOC i PSM-Verds (65 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: