"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/09/2009

Biel Barceló: “Hem de corregir l’actual model: el respecte al medi ambient, la formació, la innovació i la qualitat han d'esser les nostres senyes de futur”

El portaveu del parlamentari del BLOC i PSM-Verds i secretari general del PSM-EN demana a Antich “austeritat, imaginació, solidaritat i reivindicació” i defensa un canvi de model per fer front a la crisi i per no caure en els “paranys i els errors del passat”El portaveu parlamentari del BLOC i PSM-Verds i secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha intervengut avui en el debat de política general que s’està celebrant en el Parlament de les Illes Balears. El dirigent nacionalista ha demanat al president Antich “austeritat, imaginació, solidaritat i reivindicació”, i ha defensat un canvi de model econòmic perquè el Govern pugui fer front a la crisi sense caure en els “paranys i els errors del passat”, basat en el “respecte al medi ambient, la formació, la innovació i la qualitat”.

Aquests són alguns dels paràgrafs de la seva intervenció:

“Sr. president, no basten les paraules. Calen actuacions, calen noves mesures, i sobretot cal un nou enfocament, una nova visió, un canvi radical en el missatge que han de percebre els ciutadans i ciutadanes. (...).

Les actuacions que posem en marxa han de tenir un objectiu clar: han de bastir un sistema econòmic que estigui, en la mesura del possible, més preparat per afrontar una situació com l’actual. (...).

La fallida del model neoliberal ens ha de permetre afrontar temes que durant anys han estat tabú. El respecte al medi ambient, la formació, la innovació o la qualitat per sobre de la quantitat, han d’esser les nostres senyes de futur. El canvi de model econòmic, però també territorial i de mobilitat, no pot quedar en paraules.

Hem de corregir l’actual model i anar ben alerta de caure un altre cop en els paranys i els errors del passat, com fan alguns per exemple insistint en nous projectes urbanístics que duen a més consum de territori i que no són més que repetició de models anteriors”.

Biel Barceló també ha replicat el president Antich pel que fa a la valoració sobre el nou model de finançament: “no compartim la seva satisfacció sobre el model de finançament. La seva satisfacció és una qüestió de fe. Fe en l’Estat. Que en el cas dels grans partits esdevé entrega incondicional quan els seus governen a Madrid. Vostè confia que el govern de l’Estat complirà la seva paraula, mentre que des d’una posició nacionalista progressista som conscients, perquè ho hem vist massa vegades, que els compromisos de l’Estat molt sovint no es compleixen”. “Si disposàssim de sobirania fiscal ens aniria molt millor”, ha conclòs Barceló.

El portaveu de l’esquerra nacionalista, així mateix, ha exigit al president Antich un posicionament clar a favor de la llengua catalana com a “llengua comuna, de trobada, de cohesió social”, front a les agressions denunciades recentment.Enllaços

Web del Parlament de les Illes Balears


Documents

Discurs complet de Biel Barceló en el debat de política general (82 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: