"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/09/2009

El BLOC al·lega contra l’extracció d’arena de Banyalbufar i Estellencs per regenerar Cala Agulla

Reclama un projecte més dimensionat i que s’escolti Medi Ambient i l’Ajuntament de Capdepera: “el Govern Zapatero té la mateixa sensibilitat ambiental de Matas”El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha registrat avui al·legacions al projecte de la Demarcació de Costes de regenerar la platja de Cala Agulla (Capdepera) amb arena extreta dels fons marins de la costa de Banyalbufar i Estellencs. Els diputats Miquel Àngel Llauger i Antoni Alorda signen el document, en què sol·liciten “la retirada del projecte i, en tot cas, la seva substitució per un altre que no recorri a l’extracció d’arena del litoral de Banyalbufar i que segueixi els criteris de minimització de l’impacte i de protecció de la biodiversitat”.


El BLOC al·lega, entre altres arguments:

- Que es tracta d’una actuació “d’una dimensió excessiva, molt superior a les necessitats reals”, ja que preveu una extracció de 120.000 metres cúbics d’arena.

- Que “no pren en consideració alternatives de menor impacte”, com ara l’ús d’arena procedent de la pròpia Reserva Marina de Llevant.

- Que l’actuació afectaria les poblacions de Posidonia oceanica.

- Que el projecte “no té en compte la posició contrària” de la Conselleria de Medi Ambient ni de l’Ajuntament de Capdepera.


La coalició d’esquerres, nacionalista i ecologista reclama un projecte “més dimensionat i menys impactant”, que utilitzi arena del litoral pròxim a Cala Agulla. Segons Llauger, el projecte de Costes “està fet des de Madrid i amb molt poca sensibilitat, en contra del criteri de les nostres institucions. Ens sorprèn que el Govern Zapatero tengui la mateixa sensibilitat ambiental de Jaume Matas”, ha dit, en referència als projectes similars impulsats per l’expresident durant la seva etapa al capdavant del Ministeri de Medi Ambient.

Cal recordar que, en el cas de la platja de Cala Agulla, existia un acord amb l’Ajuntament de Capdepera de procedir a la regeneració amb arena dels propis fons de la zona. De manera incomprensible, i malgrat un informe contrari de la Comissió Balear de Medi Ambient, la Demarcació de Costes torna a apostar pel procediment més impactant.
Documents

Moció (1868 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: