"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/12/2003

El PSM vol que el Debat General del Consell de Mallorca serveixi per plantar cara a la involució autonòmica i lingüística del PP

El PSM presentarà al Debat de Política General del Consell de Mallorca un seguit de prepostes de resolució per tal que el Ple de la institució mallorquina planti cara a l’ofensiva antinacionalista dels governs del Partit Popular. En aquest sentit, els nacionalistes proposaran al Consell de Mallorca que es pronunciï contra la modificació unilateral del Codi Penal duta a terme el PP i que preveu penes de presó per als governs autonòmics o locals que convoquin referèndums o consultes populars. Contràriament als plantejaments antidemocràtics del PP, el PSM demanarà al Consell de Mallorca que insti el Parlament a elaborar una llei de consultes populars per a les Illes Balears.

El PSM també proposarà al Consell de Mallorca abordi el debat sobre la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, especialment després que el Parlament hagi refusat la creació d’una ponència per tractar la qüestió. En aquest sentit, els nacionalistes demanen al Consell de Mallorca que insti el Parlament a reconsiderar la seva posició i constituir una Ponència per a la Reforma de l'Estatut, que tengui com a objectiu assolir el màxim nivell d’autogovern.

El PSM considera imprescindible trobar fórmules que millorin el deficient finançament de les administracions de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes sol·licitaran al Consell de Mallorca que es promogui la millora del finançament de les institucions de les Illes Balears amb la creació d’una Agència Tributària pròpia i la resta de mesures que proposa el sistema de finançament autonòmic previst a l’Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya o en el sistema de finançament del concert econòmic existent a Navarra i al País Basc.

El PSM demana al Consell de Mallorca una actitud ferma en defensa de la llengua catalana, sense ambigüitats, i que es desmarqui dels retrocessos que impulsa el PP. Els nacionalistes consideren que la primera institució de Mallorca no pot restar impassible davant les contínues agressions que rep la llengua, la cultura i la identitat de Mallorca per part dels governs del PP.

El PSM considera imprescindible que el Consell de Mallorca planti cara a la involució autonòmica i lingüística i a les continuades provocacions del PP que amenaça amb la presó i amb la intervenció de l’exèrcit als governs legítims de Catalunya i el País Basc.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: