"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/12/2003

El PSM denuncia el fracàs de la Cimera de Brussel·les pel talant autoritari d’Aznar i l’egoisme dels estats

El PSM-Entesa Nacionalista denuncia el fracàs de la Cimera de Brussel·les en el debat sobre la Conferència Intergubernamental que ha tengut lloc al Parlament Europeu a Estrasburg. El PSM considera que són els exacerbats nacionalisnes estatals els que posen fre a Europa, com és el cas d’Aznar que només pensa en com bloquejar per imposar els seus criteris als altres en lloc de pensar en com fer una Europa més forta, pròspera i unida en la seva diversitat. Els nacionalistes consideren que per poder avançar, la Unió ha de deixar de ser dominada pels governs estatals, és a dir pels executius i convertir-se en una vertadera unió federal on els representants dels ciutadans, els eurodiputats, siguin els qui facin la Constitució i la resta de lleis comunitàries.

El PSM considera que els governs dels estats i els seus presidents estan posat en perill l’aprovació d’una Constitució que els pobles i els ciutadans europeus desitgen i necessiten. Els nacionalistes lamenten que la lluita pel simple poder de vet no només hagi fet fracassar la Conferència Intergubernamental de Brussel·les, com fa tres anys havia ocorregut a Niza, sinó que, a més, ha impossibilitat un autèntic debat en la societat europea. En aquest sentit, el PSM considera que l’actitud dels governants estatals ha ocultat l’extraordinari valor de l’existència d’una constitució, els avançaments en la política exterior després de la greu crisi sobre l’Iraq o el protagonisme donat al Parlament i als ciutadans europeus.

El PSM opina que la majoria dels ciutadans no situen la bondat o la maldat de la Constitució Europea en la capacitat de vet que pugui tenir el Govern de l’Estat. Els nacionalistes no comparteixen la por del president espanyol, José Maria Aznar, que es dintigueix arreu pel seu afany de crear enemics i de dificultar la solució de tots els problemes i consideren que són molts els ciutadans que volen un avanç de la unió política, unida en la diversitat.

El PSM lamenta que, en moltes ocasions, des del PP es llencin qualificacions pejoratives conra els nacionalismes democràtics que l’únic que pretenen es salvaguardar la identitat i la cultura pròpia, en tant que estan disposats a compartir les seves lleis i les seves competències polítiques amb la resta d’europeus. En aquest sentit, els nacionalistes expliquen que els pobles d’Europa només demanen un reconeixement com a nacions històriques i un lloc en els procesos de decisió democràtics.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: