"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/12/2003

El PSM considera que el projecte d鈥檃utovia Inca-Manacor confirma la pitjor de les provisions

El PSM considera que el projecte de l鈥檃utovia Inca-Manacor presentat per la Consellera d鈥橭bres P煤bliques, Mabel Cabrer, confirma les pitjors de les previsions. En aquest sentit, els nacionalistes manifesten que ja no es pot parlar de desdoblament, com recollia el Pla de Carreteres fins ara, ans al contrari, el projecte demostra que 茅s una infraestructura de ciment gegantina, totalment desproporcionada i impr貌pia聽 d鈥檜na illa de les dimensions de Mallorca.

El PSM destaca que, amb aquest projecte, l鈥檃ctual carretera d鈥橧nca a Manacor es convertiria en un vial de serveis, per la qual cosa, el projecte significaria l鈥檈xist猫ncia de sis carrils. Els nacionalistes consideren que aquest projecte 茅s del tot desproporcionat i que, a m茅s, no resol els veritables problemes de tr脿nsit, com s贸n el de l鈥檃parcament i el dels embossaments a les entrades als nuclis urbans. En aquest sentit, el PSM considera imprudent concentrar en una 煤nica via (l鈥檃utopista d鈥橧nca) tot el tr脿nsit de la comarca de Manacor i d鈥橝lc煤dia-Inca, per la qual cosa, la concentraci贸 de vehicles en una sola entrada a Palma col路lapsar脿 l'entrada per Inca, ja saturada, i obligar脿 a la construcci贸 del segon cintur贸 de Palma.

El PSM considera que amb la inversi贸 que caldr脿 per realitzar aquesta obra descomunal, 135 milions d鈥檈uros, es podria dur a terme un important Pla Global de millora dels transport, amb una important inversi贸 en transport p煤blic i en la millora de la xarxa vi脿ria. El nacionalistes consideren que aquesta seria la soluci贸 id貌nia per aconseguir unes 鈥渃arreteres segures鈥 i respectuoses amb el territori i no unes vies r脿pides per les quals, segons Mabel Cabrer, es podrien rec贸rrer 29鈥5 quil貌metres en 11 minuts a una velocitat de 150 quil貌metres per hora que, a m茅s de ser una velocitat no permesa, posa en perill les vides dels conductors i dels acompanyants.

Per altra banda, el PSM denuncia les formes autorit脿ria amb qu猫 PP i UM estan aplicant la seva pol铆tica de carreteres. Els nacionalistes consideren la manera d鈥檃ctuar de PP i UM 茅s una befa als ciutadans que s鈥檋an mobilitzat contra aquest projecte i als ajuntaments que han presentat al路legacions a l鈥檃utovia. El PSM tamb茅 considera que aquest projecte 茅s un frau electoral, ja que no hi figurava a cap dels programes pol铆tics de les dues formacions.

El PSM denuncia que PP i UM han firmat un Pacte per la Grava i el Ciment, sense tenir en compte l鈥檕pini贸 p煤blica ni els ajuntaments afectats. Els nacionalistes demanen a la ciutadania que continu茂 amb les mobilitzacions i sol路liciten als ajuntaments que s鈥檕posen al projecte que continu茂n amb la mateixa valentia pol铆tica que han demostrat fins ara.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: