"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 16/12/2003

ENE denuncia l’incompliment de les tarifes establertes per la declaracions d'obligacions de servei públic en els vols Eivissa-Menorca

Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) denuncia l’incompliment de les tarifes màximes establertes per la declaració d’obligacions de servei públic en els vols Eivissa-Menorca.

D’acord amb l’esmentada declaració, la tarifa màxima per aquest trajecte hauria de ser de 101 euros (sense resident) -202 € si es computa el viatge d’anada i tornada. No obstant això, i tal com hem pogut comprobar des de l’Entesa, els preus que està cobrant Air Nostrum per a l’esmentat viatge oscil·len entre els 250 i els 293 € (també sense resident). Això significa que la companyia operadora està cobrant unes tarifes molt per sobre de les estipulades en l’Acord del Consell de Ministres, pel qual es declaraven obligacions de servei públic els vols interinsulars a les Balears (publicat al BOE el 4 de desembre de 2003).

De manera reiterada, l’Entesa ha denunciat el seu rotund desacord amb la manera en què el PP ha dut a terme aquesta declaració d’obligacions de servei públic en els vols interinsulars: tarifes màximes molt superiors a les vigents a les Illes Canàries, supressió de les tarifes reduïdes i del descompte per bitllet electrònic, etc. El que ja resulta inaudit és que ni tan sols sigui capaç de fer cumplir allò que s’ha aprovat.

En el cas concret dels vols interinsulars Eivissa-Menorca, la situació ha arribat a uns extrems tan surrealistas que en determinats casos resulta 142 € més barat un viatge Eivissa-Menorca via Barcelona que dur a terme aquest mateix desplaçament fent escala a Mallorca (veure quadres adjunts). Fins i tot si no es produís l’incompliment de les tarifes màximes abans esmentat, viatjar a Menorca via Barcelona continuaria essent molt més barat que fer-ho via Palma.

Per tot l’exposat anteriorment, l’Entesa vol denunciar una vegada més la irresponsabilitat i l’absoluta incompetència del PP a l’hora de resoldre el greu problema del transport aeri a les postres illes. En cap moment ha existit la més mínima voluntat de dur a terme una solució pensant en els interessos generals dels ciutadans. Ben al contrari, s’ha volgut enganyar descaradarament a l’opinió pública amb falses solucions que ens han portat a una situació en molts casos pitjor que l’existent abans de la declaració d’obligacions de servei públic dels vols interinsulars.

L’Entesa anuncia, finalment, que denunciarà davant les instàncies oportunes aquest incompliment de la declaració d’obligacions de servei públic i que continuarà treballant per una millora real de les condicions del transport aeri a les postres illes.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: