"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/12/2003

L’Entesa demana a Europa que intervengui contra l’amnistia urbanística promoguda pel PP a Eivissa

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) s’ha posat en contacte amb la comissària europea de Medi Ambient, Margot Wällstrom, per informar-la de l’amnistia urbanística per a Eivissa que el grup del PP ha promogut al Parlament de les Illes Balears i per demanar-li que intervengui en defensa del medi ambient i de les competències comunitàries en la matèria. L’escrit ha sét presentat per l’eurodiputat Joan Vallvé (CiU), diputat que presenta les iniciatives de l’Entesa a Europa, el 12 de desembre.

En l’escrit, els nacionalistes i ecologistes eivissencs informen Wällstrom que el projecte de Llei de mesures tributàries i administratives té previst aprovar en la disposició addicional divuitena l’amnistia urbanística a habitatges unifamiliars aïllats en determinats casos. També s’informa la UE que el cas concret de la casa de Michel Cretu (per a la qual ve feta a mida aquesta disposició) es troba en una ANEI i que, per tant, està afectada per normativa comunitària, en concret, un Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i una Zona Especial de Protecció de les Aus (ZEPA). A més, se li notifica que la pròpia LEN prohibeix construir en cims superiors als 200 m.

L’Entesa aprofita l’escrit per demanar a Wällstrom si la qüestió afecta la Directiva comunitària 92/43/CEE, de conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres, i si la UE té previst mesures per a actuacions que van en contra de la directiva, com és el cas. Els nacionalistes i ecologistes eivissencs confien que Europa posi seny en l’assumpte, que defensi la legalitat ambiental europea i que estiri les orelles a l’executiu balear (PP) per prendre mesures retroactives en la sostenibilitat i la protecció dels espais naturals.

Finalment, ENE lamenta que ahir, dimarts, la majoria conservadora PP-UM aprovès aquesta aberració legislativa i ambiental, confia que la Justícia acabi fent efectiva la sentència contra l’Ajuntament de Sant Antoni, que siguin els polítics responsables els que paguin les conseqüències i reitera que no té res en contra del titular de la casa, sinó que les denuncies s’adrecen als polítics, partits i institucions que no saben o no volen defensar el territori d’Eivissa.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: