"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/06/2009

El BLOC trasllada al PSC, ERC i ICV la preocupaci贸 de sectors socials de les Illes Balears per la fi de les emissions de TV3 i C33

El conseller Tresserras anuncia la voluntat dels governs catal脿 i balear que arribi a les Illes el senyal del C33, en resposta a una pregunta parlament脿ria d鈥橧CVMiquel 脌ngel Llauger, portaveu adjunt del grup del BLOC per Mallorca i PSM-Verds al Parlament de les Illes Balears, i Antoni Noguera, secretari de comunicaci贸 del PSM-EN, en representaci贸 del grup parlamentari de l'esquerra nacionalista i ecologista, s鈥檋an reunit avui a migdia a Barcelona amb diputats dels grups del PSC, ERC i ICV del Parlament de Catalunya. Per part del PSC hi ha assistit Joan Ferran, per part d鈥橢RC, Carmel M貌dol, i per part d鈥橧CV, Dolors Camats.

En aquesta reuni贸 el BLOC ha traslladat als grups catalans la preocupaci贸 de nombrosos sectors de la societat civil de les Illes Balears (encap莽alats per l'OCB) davant la perspectiva que l'arribada de la TDT suposi una reducci贸 dr脿stica de l'oferta de televisi贸 en catal脿 al nostre pa铆s. Amb l'apagada anal貌gica, a les Illes Balears es deixar脿 de veure TV3 i el Canal 33, que seran substitu茂ts per TV3CAT (la nova marca del canal TVC Internacional).

Aix铆 mateix, els representants del BLOC i els diputats han explorat, conjuntament amb els diputats dels grups catalans, la possibilitat de trobar conjuntament solucions a aquesta situaci贸, com ara la possibilitat que la delimitaci贸 territorial dels drets d鈥檈missi贸 de determinats productes audiovisuals es faci en funci贸 del domini ling眉铆stic i no dels l铆mits territorials de les Comunitats Aut貌nomes.

D鈥檃ltra banda, en la sessi贸 de control al Govern de la Generalitat, que s鈥檋a celebrat avui horabaixa, la diputada d鈥橧CV Dolors Camats ha preguntat al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicaci贸, Joan Manuel Tresserras, sobre aquesta q眉esti贸. En la seva resposta, Tresserras ha anunciat la 鈥渧oluntat ferma鈥 per part dels governs catal脿 i balear que les emissions del Canal 33 arribin a les Illes Balears en TDT. Aquesta possibilitat havia estat descartada recentment per part de la directora de TV3, M貌nica Terribas, que divendres passat va pronunciar una confer猫ncia a Palma. Tresserras, d鈥檃ltra banda, ha justificat la substituci贸 de TV3 per TV3CAT a les Illes Balears amb els arguments esgrimits per la CCMA i per IB3, referits al marc jur铆dic que regula la distribuci贸 dels drets d鈥檈missi贸 televisius per als territoris de les Comunitats Aut貌nomes.Enlla鏾s

Not铆cia relacionada: Vilaweb


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: