"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/06/2009

El PSM-EN presenta al路legacions al Pla de Conservaci贸 de l鈥檕rqu铆dia de Son Bosc per impedir el camp de golf

Els nacionalistes demanen l鈥檃mpliaci贸 de la zona de protecci贸 de les orqu铆dies i la inclusi贸 dels terrenys en el parc natural de l鈥橝lbuferaEl PSM-EN ha presentat al路legacions al Pla de conservaci贸 de l鈥檈sp猫cie Orchis palustris, a la zona de Son Bosc (Muro), on est脿 prevista la construcci贸 d鈥檜n pol猫mic camp de golf. El secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, i el membre de l鈥橢xecutiva del PSM-EN i diputat al Parlament, Antoni Alorda, han explicat avui el sentit de les al路legacions a aquest document elaborat per la Conselleria de Medi Ambient.

Els nacionalistes recorden que Son Bosc acull la part m茅s important de la poblaci贸 d鈥檕rqu铆dies de les Illes Balears (i d鈥檃rreu d鈥橢uropa), i consideren que per protegir l鈥檕rqu铆dia 鈥溍﹕ imprescindible ampliar la zona de protecci贸鈥, tot incorporant les dades de l鈥檈studi elaborat pel GOB respecte a la poblaci贸 d鈥檃questa esp猫cie vegetal durant el 2009. En aquest sentit, el PSM-EN considera que s鈥檋a d鈥檃mpliar l鈥檃nomenada 鈥溍爎ea biol貌gica cr铆tica鈥 (脿mbit geogr脿fic m铆nim per a la subsist猫ncia de l鈥檈sp猫cie), aix铆 com la 鈥渮ona tamp贸鈥 (zona de protecci贸 preventiva), que s鈥檋auria de delimitar prenent en consideraci贸 el conjunt de la zona d鈥檕rqu铆dies, i no cada exemplar, com estableix el Pla de la Conselleria. A m茅s, des del PSM-EN al路leguen que l鈥櫭爉bit de conservaci贸 tamb茅 s鈥檋a de protegir dels tractaments fitosanitaris i de les alteracions h铆driques que suposarien la construcci贸 del camp de golf.

Com a conclusi贸, els nacionalistes demanen que la Conselleria de Medi Ambient ampli茂 el parc natural de l鈥橝lbufera per incloure-hi Son Bosc, tal i com es va fer la legislatura 1999-2003, i eviti la construcci贸 del projecte de camp de golf. Biel Barcel贸 considera que aquesta 鈥渟eria la mesura coherent i apropiada per protegir una zona com la de Son Bosc, i estaria m茅s que justificada tenint en compte els alts valors naturals d鈥檃quests trrenys鈥. 鈥淣o tendria cap sentit que aquest camp de golf es dugu茅s a terme, ja que suposaria la destrucci贸 d鈥檜na de les 脿rees amb mes biodiversitat del pa铆s, i va en contra d鈥檜n dels objectius estrat猫gics del Govern actual, com 茅s la preservaci贸 del territori鈥, ha afegit Barcel贸.

Al seu torn, Antoni Alorda ha explicat que el PSM-EN, junt amb la resta de partits del BLOC i amb el GOB, mantenen el contenci贸s contra el camp de golf: 鈥渆stam plenament conven莽uts de la il路legalitat d鈥檃quest camp de golf. Confiam que la Conselleria de Medi Ambient reaccioni pol铆ticament, i aturi aquest projecte鈥.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: