"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/06/2009

El PSM-EN afirma que, segons el Pacte, s'ha d'aconseguir la recepció normal de tots els canals en català en TDT

Els nacionalistes exigeixen la recepció íntegra de TV3, 3/24, C33, K3, C300, Punt 2, Canal 9 i 24/9, davant el desequilibri a favor de l'oferta televisiva en castellàEl PSM-EN considera prioritari resoldre satisfact√≤riament el problema de la correcta recepci√≥ dels tots els canals de televisi√≥ p√ļblics en catal√† en TDT, abans que es produeixi l'apagada anal√≤gica (prevista per al proper 30 de juny a Menorca i a les Piti√ľses, i el 31 de desembre a Mallorca).

El Pacte de Govern signat entre el BLOC, PSM-Verds, PSOE, UM i ExC, dins l'apartat "avançar cap a una societat més informada", inclou aquests dos punts:

- Assegurar la presència de canals en català a la TDT.

- Assegurar la recepci√≥ normal a totes les illes dels canals de r√†dio i televisi√≥ que emeten per a tota l‚Äô√†rea ling√ľ√≠stica catalana.

Quan arribi l'apagada anal√≤gica, els ciutadans d'aquest pa√≠s disposaran d'una oferta en TDT totalment desequilibrada pel que fa a la relaci√≥ entre canals de televisi√≥ en llengua castellana i en llengua catalana. Del total de canals digitals, 23 seran d'√†mbit estatal (per tant, en castell√†), dels quals nom√©s 4 permeten desconnexions auton√≤miques. Dels canals digitals que s'emeten en el m√ļltiplex auton√≤mic, nom√©s n'hi ha 2 en catal√† (IB3 i TV3CAT), i en l'√†mbit insular i local nom√©s est√† prevista de manera imminent l'encesa digital de TVM. En total, les previsions a curt termini s√≥n que l'oferta de televisi√≥ en catal√† ser√† de nom√©s 3 canals, front a com a m√≠nim 24 canals en castell√†.

D'altra banda, des del passat dilluns 1 de juny el senyal de TV3 ha estat substitu√Įt per senyal de TVC Internacional, rebatejat com a TV3CAT, fet que ha estat criticat tant pel PSM-EN com per entitats com l'OCB, ja que suposa una minva de l'oferta televisiva en catal√†.

Per tot aix√≤, l'Executiva del PSM-EN insta l'EPRTVIB i el Govern de les Illes Balears a resoldre aquesta situaci√≥, segons els termes establerts en el Pacte de Govern. El PSM-EN afirma que, per tal de donar compliment al Pacte de Govern, la soluci√≥ ha d'implicar la recepci√≥ normalitzada i √≠ntegra de tots els canals de televisi√≥ digitals en catal√†, tant de la CCMA (TV3, 3/24, C33, K3, C300) com de la RTVV (Canal 9, Punt 2, 24/9).Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: