"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 08/06/2009

Biel Barcel贸: "sense el PSM-EN no hi ha una esquerra nacionalista forta"

El portaveu de la federaci贸 nacionalista constata que "ERC i Entesa no han estat capaces de mantenir el nacionalisme progressista com a tercera for莽a pol铆tica de les Illes Balears"El secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, ha fet avui una valoraci贸 dels resultats de les eleccions europees celebrades ahir, a les quals els nacionalistes no es presentaven per mor del veto d'ERC. En primer lloc, el dirigent nacionalista ha considerat "molt preocupant" l'alta abstenci贸 que ha marcat aquests comicis, especialment a les Illes Balears (on ha arribat al 63,98% del cens electoral), aix铆 com la seva tend猫ncia ascendent.

Pel que fa als resultats de les diferents formacions, Barcel贸 ha felicitat el Partit Popular, guanyador d'aquestes eleccions tant al conjunt de l'Estat com a les Illes Balears. Tamb茅 ha felicitat Rosa Estar脿s, per haver obtingut l'esc贸 d'eurodiputada. Ara b茅, el secretari general del PSM-EN ha remarcat que "el PP ha perdut m茅s de 9.000 vots a les Illes Balears respecte als anteriors comicis, quan hi havia apostat fort en designar Estar脿s com a candidata".

Biel Barcel贸 tamb茅 ha destacat el fet que les coalicions nacionalistes han mantingut els seus eurodiputats, malgrat la reducci贸 d'escons en joc (50, front als 54 de 2004). Pel que fa als resultats del nacionalisme a les Illes Balears, Barcel贸 ha recordat que "el nacionalisme progressista representat pel PSM-EN sempre havia estat la tercera for莽a pol铆tica de les Illes Balears. Ara que el PSM-EN no s'hi ha presentat, ERC i Entesa per Mallorca, tot i comptar amb el nostre suport i haver rebut una part dels nostres vots, han estat incapaces de mantenir aquesta posici贸". Barcel贸 ha apuntat que els prop de 9.400 vots que el PSM-EN va obtenir l'any 2004 s'han distribu茂t entre la coalici贸 Europa dels Pobles, els vots en blanc i l'abstenci贸.

El dirigent nacionalista ha instat ERC a reflexionar sobre aquests resultats: "ERC volia comptar vots, id貌 ja els ha comptat. Sense la compet猫ncia del PSM-EN, i en coalici贸 amb Entesa, ha tret 143 vots m茅s que les passades eleccions europees. 脡s evident que no han sumat els vots que pensaven sumar", ha dit. Biel Barcel贸 ha afirmat: "sense el PSM, no hi ha una esquerra nacionalista forta, i el pa铆s necessita una esquerra nacionalista forta. El PSM-EN 茅s un partit imprescindible per construir aquest pa铆s".

El secretari general del PSM-EN ha avan莽at que, a partir d鈥檃ra, el partit iniciar脿 un proc茅s de debat intern per decidir l鈥檈strat猫gia de cara al 2011 "per tal de bastir una plataforma electoral nacionalista, progressista i ecologista amb garanties, capa莽 de revalidar les majories de govern nacionalistes i progressistes i que esdevingui una alternativa real al bipartidisme".
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: