"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/06/2009

El BLOC planteja una ofensiva diplom脿tica a Catalunya per aconseguir el restabliment de les emissions de TV3 a Balears

Biel Barcel贸 i M. 脌. Llauger anuncien que s'entrevistaran amb els grups parlamentaris del PSC, ERC i ICV perqu猫 pressionin perqu猫 TV3 compri els drets d'emissi贸 a les IllesBiel Barcel贸 i Miquel 脌ngel Llauger, portaveu i portaveu adjunt del grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds al Parlament de les Illes Balears, respectivament, han anunciat avui que plantejaran una ofensiva diplom脿tica a Catalunya per intentar aconseguir el restabliment de les emissions de TV3 a les Illes Balears. Des del passat dilluns 1 de juny el senyal de TV3 ha estat substitu茂t per senyal de TVC Internacional, rebatejat com a TV3CAT, fet que ha estat criticat per entitats com l'OCB i per partits integrants del BLOC.

El grup parlamentari del BLOC ha demanat entrevistes amb els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que donen suport al Govern de la Generalitat (PSC, ERC i ICV), amb l'objectiu de traslladar-los la situaci贸 que s'ha creat a les Illes Balears arran del cessament de les emissions de TV3 i per instar-los a utilitzar la seva influ猫ncia pol铆tica per aconseguir que TV3 compri els drets d'emissi贸 per a les Illes Balears d'aquells productes dels quals IB3 tamb茅 t茅 els drets. Barcel贸 i Llauger no descarten sol路licitar tamb茅 una reuni贸 amb responsables de la Corporaci贸 Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Els portaveus del BLOC han explicat que la situaci贸 actual es deriva del fet que el conveni de reciprocitat signat entre la Conselleria de Presid猫ncia del Govern (gestionada pel PSOE) i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicaci贸 de la Generalitat (gestionada per ERC) inclou una cl脿usula perqu猫 es respectin "els drets d鈥檈missi贸 que adquireixin o hagin adquirit les televisions respectives, en els termes establerts en cada cas pels contractes respectius". Per aix貌 plantegen que la soluci贸 茅s que TV3 adquireixi els drets d'emissi贸 per les Illes Balears.

Biel Barcel贸 ha recordat que "fa m茅s de 20 anys que TV3 es veu amb normalitat a les Illes Balears, gr脿cies a la iniciativa privada. TV3 ha tingut un paper molt important, perqu猫 ha ajudat a la normalitzaci贸 ling眉铆stica i nacional de Balears". Aix铆 mateix, ha criticat la substituci贸 de TV3 per TV3CAT, i ha respost les recents declaracions de la directora de TV3, M貌nica Terribas: "hi ha qui diu que TV3 no ens tracta com a estrangers, per貌 a la pr脿ctica s铆 ho est脿 fent, perqu猫 el senyal que rebem a les Illes Balears 茅s el mateix que es rep a qualsevol pa铆s del m贸n, i no 茅s el de TV3". El portaveu del BLOC ha demanat "que es primin els interessos de pa铆s per davant dels interessos comercials, que 茅s el que est脿 passant".

En el mateix sentit s'ha pronunciat Miquel 脌ngel Llauger, qui ha afirmat que "els poders p煤blics han de defensar la pres猫ncia del catal脿 als mitjans de comunicaci贸 p煤blics"; i ha negat que "tapar TV3" sigui "protegir IB3", ja que una major oferta de televisi贸 en catal脿 redunda en benefici del conjunt de les televisions que emeten en catal脿. "All貌 desitjable 茅s que l'espectador pugui triar lliurement", ha dit.

Els portaveus parlamentaris del BLOC, que han comparegut en roda de premsa amb sengles camisetes amb l'eslogan "volem veure TV3", han recordat les declaracions del conseller de Presid猫ncia del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues (PSOE), en qu猫 ssegurava que el problema de la substituci贸 del senyal de TV3 a les Illes Balears pel de TV3CAT 茅s la falta de voluntat de TV3 de comprar els drets d'emissi贸, com tamb茅 les declaracions de Pep Alcover, conseller del Consell d'Administraci贸 de l'EPRTVIB (IB3) pel PSOE, qui ha afirmat aquesta setmana que la substituci贸 de TV3 per TV3CAT "no 茅s una bona soluci贸". Aix铆 mateix, han recordat que ERC 茅s partid脿ria que TV3 compri els drets de determinades emissions per arribar al conjunt dels territoris de parla catalana. "Els agafam el guant, i els instarem a fer les gestions necess脿ries per aconseguir que TV3 torni a emetre a les Illes Balears 铆ntegrament i amb total normalitat", ha explicat Biel Barcel贸.

D'altra banda, els portaveus del BLOC han afirmat que "seria convenient intensificar les relacions entre TV3 i IB3, que han d'establir una estrat猫gia de cooperaci贸, i no de competici贸". Fins i tot han apuntat la possibilitat de posar en marxa nous canals de televisi贸, de manera conjunta entre les corporacions p煤bliques dels dos territoris.

Finalment, han recordat la posici贸 del BLOC davant el conveni de reciprocitat signat el passat mes de gener, que consideren "insuficient" perqu猫 limita el nombre de canals que es podran rebre. El BLOC aposta perqu猫 les emissions de tots els canals de televisi贸 p煤blics arribin a tots els territoris de parla catalana.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: