"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 15/12/2003

L鈥橢ntesa ha presentat diverses esmenes territorials, proteccionistes, sanit脿ries i educatives als pressupostos del Govern de les Illes Balears

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat diverses esmenes als projectes de pressupostos i de meures tribut脿ries del Govern de les Illes Balears que afecten directament a Eivissa i Formentera, a trav茅s del Grup Parlamentari PSM-Entesa Nacionalista.

D’aquestes, els nacionalistes i ecologistes eivissencs volen destacar les d’脿mbit d’ordenaci贸 del territori:

* Una esmena de supressi贸 de la Disposici贸 Addicional divuitena (que 茅s la que permet l’amnistia urban铆stica que pret茅n el PP per a determinats casos i que pot ser all貌 que salvi la il路legalitat de la casa de Cretu).

* Una esmena d’addici贸 demana un nou redactat per a la Disposici贸 Addicional 18陋 en el qual es digui que nom茅s es podria legalitzar "…els habitatges unifamiliars a茂llats respecte dels quals ja no hi procedeix adoptar mesures de restabliment de la legalitat urban铆stica que impliquin la demolici贸, per manifesta prescripci贸 de la infracci贸…". D’aquesta manera, si la majoria del PP acaba aprovant l’amnistia urban铆stica, 茅s important que aquesta no es pugui aplicar a casos on no hagi prescrit el delicte relacionat.

* Una esmena d’addici贸 perqu猫 la desprotecci贸 de les finques privades del Parc de Cala d’Hort quedi sense efectes fins que el Parlament aprovi una nova Llei d’Espais Naturals.

* Una esmena d’addici贸 proposant una nova denominaci贸 per al Parc de Cala d’Hort: Miniparc de Cala d’Hort, Cap Llentrisca i sa Talaia.

De les esmenes en l’脿mbit de la sanitat, l’Entesa destaca l’esmena d’afectaci贸 que demana que es contempli 1.989.530 € per a l'inici de l’Hospital de Formentera i 601.012 € per a l’inici de la construcci贸 d’un Centre de Salut a la ciutat d’Eivissa.

Respecte d’Educaci贸 i Cultura, l’Entesa destaca les seg眉ents esmenes d’afectaci贸:

* 500.000 € per a l’adequaci贸 del Col路legi P煤blic El Pilar de la Mola.

* 1.000.000 € per la construcci贸 d’un nou CP a Es Canar (Santa Eul脿ria).

* 500.000 € per a la construcci贸 de la Delegaci贸 Territorial de la Conselleria i del Centre de Recursos i Professors d’Eivissa.

* 500.000 € per a la remodelaci贸 del CP Sa Bodega.

* 2.000.000 € per a la construcci贸 d’un nou Institut d’Ensenyament Secundari a Santa Eul脿ria des Riu.

* 60.000 € per a obres de manteniment del Museu del Puig des Molins.

En definitiva, els nacionalistes i ecologistes eivissencs consideren que el projecte de pressupostos presentats per l’executiu del PP 茅s pobre en quant a inversions socials a Eivissa i Formentera i, per aix貌, l’Entesa demana les inversions esmentades en Sanitat, Educaci贸 i Cultura. 脡s lamentable haver de demanar partida per a l’Hospital de Formentera i i 茅s ben necessari que es planifiquin noves infraestructures educatives com un CP i un IES a Santa Eul脿ria, a m茅s d’obres d’adequaci贸 i manteniment diverses.

Per altra banda, el PP vol aprofitar aquest projecte per retallar la protecci贸 del territori a diversos llocs i casos d’Eivissa, la qual cosa ha motivat la presentaci贸 de les esmenes referides, especialment pel que fa a les escandaloses intencions conservadores de retallar el Parc de Cala d’Hort i de salvar la ineptitud d’alguns batles amb una amnistia urban铆stica.

L’Entesa espera que amb el debat de les esmenes parcials (el Grup Parlamentari PSM-Entesa Nacionalista ja va presentar una esmena a la totalitat, de devoluci贸 del projecte) que durar脿 des de dem脿 fins al dijous vinent, el PP recapaciti i accepti aquestes millores proposades pels nacionalistes.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: