"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/05/2009

Barceló acorda amb Antich que el Govern elabori un pla per potenciar la indústria de les Illes Balears

El PSM-EN respecta que el PSOE hagi decidit sumar-se al pla d'ajudes al sector de l'automòbil, però considera que se n'ha de corregir l'efecte discriminatoriDes del PSM-EN respectam la decisió del PSIB-PSOE de sumar-se al pla estatal de suport al sector de l'automòbil, i destinar una partida pressupostària del Govern per oferir les ajudes de 500 euros corresponents a les Comunitats Autònomes. Ara bé, no compartim aquesta decisió, i l’acceptam just per no comprometre l’estabiltat d’aquest Govern.

Pensam que el nostre Govern, ara per ara, té altres prioritats polítiques. A més, aquesta decisió és discriminatòria respecte a altres sectors industrials amb més implantació a les Illes Balears, que també estan patint els efectes de la crisi econòmica.

Aquesta decisió demostra que el PSIB-PSOE ha cedit a les pressions de la cúpula estatal del seu partit i del Govern d’Espanya, i ha fet seguidisme d’una proposta de Zapatero improvisada i anunciada sense cap acord previ amb les Comunitats Autònomes implicades.

Zapatero, en comptes de solucionar el maltractament fiscal que pateixen les Illes Balears, decideix per nosaltres en què ha d’invertir el nostre Govern els pocs recursos que té. Això no té cap justificació.

Des del PSM-EN hem plantejat que el Govern ha de fer un esforç per corregir el greuge comparatiu que suposa aquesta mesura i ha d’adquirir un compromís ferm per impulsar la indústria i els sectors productius arrelats a aquest país i que també pateixen la crisi.

En aquest sentit, Biel Barceló ha acordat amb el president Francesc Antich iniciar immediatament l'elaboració d'un pla de suport a la indústria del nostre país, i dotar aquest pla amb els recursos econòmics suficients. Aquest pla s'orientarà prioritàriament a sectors estratègics, vinculats a la innovació, però també a sectors tradicionals, com el calçat, el moble, la bijuteria... Des del PSM-EN també tenim interès en fer extensives aquestes ajudes a altres sectors, com la indústria cultural i audiovisual.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: