"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 22/05/2009

Els JEN-PSM es feliciten per la decisió del TC de rebutjar la il·legalització d'Iniciativa Internacionalista

Joan FerrĂ : "Ă©s una notĂ­cia positiva, que ha aturat una maniobra antidemocrĂ tica"Els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM es feliciten pel fet que Iniciativa Internacionalista-Solidaritat amb els Pobles pugui presentar finalment la seva candidatura a les properes eleccions al Parlament europeu.

Els joves nacionalistes consideren que l'intent d’il•legalització d'aquesta candidatura per part de la Fiscalia de l’Estat i del Tribunal Suprem han demostrat, una vegada més, els tics antidemocràtics manifestats en diferents instàncies de l'Estat d'ençà que es va aprovar la llei de partits amb l'únic objectiu d'il•legalitzar l'esquerra abertzale basca. Joan Ferrà, secretari general dels JEN-PSM, ha afirmat: "les recents actuacions contra Iniciativa Internacionalista han tornat a posar en evidència l'obsessió del nacionalisme espanyol excloent en contra de qualsevol opció rupturista, i han tornat a deixar en entredit la llibertat democràtica i ideològica a dins l’Estat espanyol. Sortosament, aquesta vegada les garanties democràtiques han funcionat i el Tribunal Constitucional ha rebutjat aquestes maniobres inacceptables".

Segons Ferrà, “aquesta notícia és positiva en tots els sentits, ja que permet a l’electorat poder elegir entre un ventall més gran de possibilitats i poder adherir-se amb plenes garanties democràtiques a aquelles candidatures que els representen millor”.

Els JEN-PSM volen deixar clar que rebutjen rotundament l'ús de la violència per aconseguir objectius polítics, així com el fet que els aparells de l’Estat utilitzin criteris aleatoris per tal d'eliminar candidatures legítimes i representatives, com ja van fer per tal d’assegurar-se el control del Govern basc. Aquestes actuacions deslegitimen l’Estat de dret i fan un flac favor a la convivència democràtica. Ferrà també ha afegit que “la base de la democràcia passa per que totes les opcions que respecten els drets fonamentals puguin ser representades mitjançant els partits polítics corresponents. Aquest cop el PP i el PSOE no s’han sortit amb la seva, però és més que segur que seguiran lluitant per criminalitzar els partits rupturistes".

Els JEN-PSM tambĂ© fan una crida a la participaciĂł de la ciutadania en aquestes eleccions, ja que "la participaciĂł del poble Ă©s l’únic que pot canviar l’actual Europa dels Estats cap a una Europa constituĂŻda per les persones i pels pobles".ťEnllaços

Iniciativa Internacionalista


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: