"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/05/2009

El BNG vehicularà al Parlament europeu les iniciatives del PSM-EN

Ho anuncien Biel Barceló i Camilo Nogueira, en la presentació de l'Escola de Formació dels JEN-PSM sobre Europa en què intervendrà l'exeurodiputat gallecEl BNG ha oferit vehicular al Parlament europeu les iniciatives del PSM-EN, a través de la futura eurodiputada Ana Miranda, que ocupa el segon lloc de la llista Europa dels Pobles-Verds (en la qual el PSM-EN finalment no participa per mor del veto exercit per ERC). Cal dir que, encara que Miranda no sortís elegida de manera directa, la candidatura ha establert un sistema de rotació pel qual a la candidata del BNG li correspondrà l'escó durant un temps proporcional al número de vots obtingut.

Així ho han anunciat avui en roda de premsa el secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, i l'exeurodiputat del BNG Camilo Nogueira, que han presentat en roda de premsa, junt amb el secretari general dels JEN-PSM, Joan Ferrà, el contingut de l'Escola de Formació que els joves nacionalistes han organitzat amb el títol "Ara toca. Ara, Europa", que es desenvoluparan entre avui i el proper diumenge.

Biel Barceló ha afirmat que el PSM-EN manté la seva aposta per participar en la construcció d'una Europa "més democràtica, més justa i que respecti el dret de decidir dels pobles", i ha agraït el suport del BNG, soci dels nacionalistes mallorquins en el marc de l'Aliança Lliure Europea. Nogueira, per la seva part, ha subratllat les bones relacions entre els dos partits, i ha lamentat que el PSM-EN hagi estat exclòs de la candidatura europea Europa dels Pobles-Verds, fet que ha atribuït "exclusivament a ERC, sense cap dubte".

Camilo Nogueira impartirà avui horabaixa, a les 19.00 hores, a la UIB, la conferència inaugural de l'Escola de Formació "Ara toca. Ara, Europa", amb una ponència que duu per títol: "Europa com a nova entitat política. Una visió des de les nacions sense estat i l'esquerra". Segons Nogueira, "la Unió Europea és la forma més apropiada perquè les nacions sense estat, com les nostres, estiguin presents al món". Aquest polític nacionalista gallec és economista, i va ser eurodiputat del grup Verds-ALE pel BNG durant la legislatura 1999-2004.

Les jornades estan organitzades pels JEN-PSM, i compten amb la col·laboració del PSM-EN, la Fundació Emili Darder i EFAY. La conferència de cloenda serà impartida per Patxi Zabaleta, portaveu de Nafarroa Bai i fundador d'Aralar, el proper diumenge.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: