"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/05/2009

El BLOC acull amb cautela el pacte PP-UM a Llucmajor, i espera que els ciutadans no en surtin perjudicats

Mascaró: "l'escenificació de l'acord obre nous interrogants sobre l'estratègia d'UM. Aplicaran el mateix argument d'estabilitat davant la crisi econòmica al Pacte amb BLOC i PSOE?"El BLOC per Llucmajor acull amb cautela i amb escepticisme l'acord de governabilitat signat ahir entre el PP i UM. La coalici√≥ d'esquerres i nacionalista respecta aquest acord, per√≤ esperar√† a con√®ixer el contingut pol√≠tic que se'n deriva per fer una valoraci√≥ m√©s acurada. La portaveu del BLOC per Llucmajor, Joana Llu√Įsa Mascar√≥, ha afirmat que "voldr√≠em veure la lletra petita del pacte PP-UM, ja que les experi√®ncies anteriors de pactes a Llucmajor entre el PP i altres forces pol√≠tiques han estat nefastes per als interessos dels ciutadans".

En refer√®ncia a les declaracions del batle, Joan Jaume (PP), qui va assegurar que √©s un pacte "para beneficiar a los ciudadanos y afrontar mejor la crisis", Mascar√≥ ha apuntat que "√©s necessari con√®ixer quins seran els beneficis concrets a qu√® es refereix el batle". En aquest sentit, la portaveu del BLOC s'ha mostrat esc√®ptica: "si l‚Äô√ļnic acord a qu√® han arribat √©s un nou repartiment de c√†rrecs, per tal que UM assumeixi els mateixos que tenia ASI, i que ara ens estalviaven sense que ning√ļ ho not√†s pel que fa a la gesti√≥ (un nou tinent de batle, dos nous assessors i dos membres del Consell d‚ÄôAdministraci√≥ de l‚Äôempresa municipal), els √ļnics ciutadans beneficiats seran els nous c√†rrecs pol√≠tics".

D'altra banda, Joana Llu√Įsa Mascar√≥ s'ha mostrat sorpresa davant l'assist√®ncia dels l√≠ders insulars del PP i d'UM en l'acte de presentaci√≥ del nou acord de governabilitat de Llucmajor: "√©s curi√≥s que a la formalitzaci√≥ del pacte hi hagin assistit Estar√†s, Nadal i Grimalt, ja que els pactes del PP de Llucmajor sempre s‚Äôhavien fet entre pol√≠tics locals. Sembla que ara tots plegats tenen un inter√®s especial en escenificar la bona relaci√≥ i sintonia entre aquests dos partits". Segons Mascar√≥, tamb√© portaveu del BLOC al Consell, aquesta escenificaci√≥ "obre nous interrogants" sobre l'estrat√®gia futura d'UM, partit que forma part del Pacte de govern progressista i nacionalista al Govern i al Consell, i que est√† immers en un incert proc√©s congressual: "UM aplicar√† el mateix argument de defensar l'estabilitat dels pactes per fer front a la crisi econ√≤mica als pactes que t√© signats amb BLOC i PSOE? O potser UM apunta que pret√©n tornar als pactes del Cola-Cao? Conv√© que clarifiquin la seva estrat√®gia".

La portaveu nacionalista ha concl√≤s: "esperarem a veure com evoluciona el pacte PP-UM, i esperam que els ciutadans de Llucmajor no en resultin perjudicats. Des del BLOC, com hem fet sempre, continuarem donant suport a aquelles iniciatives que considerem beneficioses per al municipi i denunciant amb contund√®ncia aquelles que considerem negatives. Aix√≠ mateix, treallarem des de les altres institucions on governam per aportar tot all√≤ que el poble necessita".Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: