"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 06/05/2009

Sampol reclama al Ministeri de Cultura que col路labori econ貌micament amb el Consorci de Pol路l猫ntia

El senador del BLOC-PSM presenta una moci贸 per instar tamb茅 el Ministeri a traslladar les restes del jaciment al Museu de Mallorca fins que no es faci el nou museuEl senador del BLOC per Mallorca i PSM-Verds, Pere Sampol, i el director insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Biel Cerd脿, han presentat el contingut d'una moci贸 que es debatr脿 al Senat, en la qual es reclama al Ministeri de Cultura que col路labori econ貌micament amb el Consorci de la ciutat romana de Pol路l猫ntia (que promou la creaci贸 del Museu de Pol路l猫ntia). Aix铆 mateix, insta el Ministeri a traslladar les peces del jaciment de Pol路l猫ntia al Museu de Mallorca (actualment es troben en el Museu Arqueol貌gic Nacional de Madrid) de manera provisional, fins que el nou Museu de Pol路l猫ntia no sigui una realitat.

Biel Cerd脿 ha informat que recentment el Ministeri de Cultura va enviar un esborrany dels estatuts del Consorci de Pol路l猫ntia, en qu猫 proposava participar-hi per貌 sense fer-hi cap aportaci贸 econ貌mica. Els altres membres del Consorci (Govern, Consell, Ajuntament d'Alc煤dia), que aporten una quantitat de 50.000 鈧 anuals cadasc煤, han rebutjat la proposta del Ministeri. Segons va declarar l'anterior ministre de Cultura al Senat, el Ministeri va acceptar la seva participaci贸 en el Consorci, tot donant el vistiplau al solar cedit per l'Ajuntament d'Alc煤dia.

Pere Sampol ha justificat la moci贸 argumentant l'inter猫s cultural i econ貌mic que tendria per a Mallorca la recuperaci贸 i explotaci贸, en condicions dignes, de les restes de la ciutat romana de Pol路l猫ntia: no nom茅s serviria per donar a con猫ixer la vida quotidiana d'una ciutat romana a les nostres terres, sin贸 que tamb茅 permetria incrementar l'oferta complement脿ria d'una de les zones tur铆stiques m茅s importants de Mallorca. "Les Illes Balears han de tenir el dret d'explotar econ貌micament el seu patrimoni cultural i hist貌ric amb l'objectiu de desestacionalitzar el sector tur铆stic", ha explicat el senador del BLOC.

Sampol ha recordat que el Ministeri de Cultura 茅s titular del Museu de Mallorca, amb la corresponent Secci贸 monogr脿fica de la ciutat romana de Pol路l猫ntia i de part dels solars on se situa la ciutat romana, aix铆 com de la major part dels materials arqueol貌gics exhumats en aquest jaciment, inclosos aquells que es conserven actualment en el Museu Arqueol貌gic Nacional (un magn铆fic cap de cavall, un extraordinari Estendard, tres Lars, dos Mercuris i un Esculapi), i part dels quals es conserven en el Museu de Mallorca.
Documents

Moci贸 del BLOC-PSM al Senat sobre la ciutat romana de Pol路l猫ntia (74 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: