"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/05/2009

El BLOC proposa als socis revisar les ART arran de la sent猫ncia que fa inviable l'operaci贸 de Son Crever

La coalici贸 recorda que 茅s un dels compromisos inclosos en el Pacte de GovernEl BLOC per Mallorca proposar脿 als socis de Govern (PSOE i UM) que el Pacte abordi la revisi贸 a fons de les pol猫miques ART, arran de la sent猫ncia sobre les NNSS d鈥橝lc煤dia que, segons afirma el BLOC, t茅 l鈥檈fecte col鈥ateral de fer inviable l'operaci贸 urban铆stica a Son Crever (Marratx铆).

El BLOC per Mallorca recorda que la sent猫ncia del Tribunal Superior de Just铆cia que desestima el recurs de la promotora, relativa a l'antic urbanitzable AS-16, en el Port d'Alc煤dia, confirma de manera contundent el car脿cter r煤stic d鈥檃quests terrenys i, per tant, perd tota justificaci贸 el suposat transvassament d'edificabilitat d'aquesta zona cap als terrenys de Son Crever (Marratx铆) que establia l'脌rea de Reconversi贸 Territorial directa 10.6.

Segons el BLOC, aquesta fosca operaci贸 urban铆stica no t茅 ni cap ni peus i suposa la irrupci贸 de 3.600 habitants en aquesta zona r煤stica de Marratx铆, creant un nou nucli de poblaci贸, sense que suposi cap reconversi贸 a Alc煤dia. El BLOC apunta que Son Crever est脿 sent protagonista de la investigaci贸 de la Fiscalia anticorrupci贸, en el marc del cas Pla Territorial de Mallorca, i que ja ha provocat un rosari de compareixences judicials i d'imputacions que afecten diferents empresaris i c脿rrecs pol铆tics.

La coalici贸 d'esquerres, nacionalista i ecologista recorda que la revisi贸 del PTM 茅s un dels compromisos signats en el Pacte de Govern. Aquest estableix que "les conselleries competents prepararan les modificacions puntuals del Pla Territorial de Mallorca, aix铆 com les modificacions de la legislaci贸 actual, que es tramitaran, sempre que existeixi l鈥檃cord un脿nime de les forces pol铆tiques signants, amb l鈥檕bjectiu d鈥檈liminar les ARTs i totes aquelles urbanitzacions que es puguin eliminar en funci贸 del seu grau de consolidaci贸".

El BLOC considera que perqu猫 les ARTs serveixin efectivament l'objectiu de permetre un esponjament per zones saturades, una veritable reconversi贸, no haurien de permetre en cap cas l鈥檌ncrement de places tur铆stiques i residencials com fan les pol猫miques ART directes.

L'any passat, la modificaci贸 del PTM impulsat pel Consell de Mallorca no va incloure les ART a causa de les discrep脿ncies entre el BLOC i els socis del PSOE i UM. D'altra banda, l'avantprojecte de la Llei del s貌l, impulsat per la Conselleria de Mobilitat i Ordenaci贸 del Territori proposa un replantejament de les ARTs a partir de criteris de sostenibilitat i racionalitat. En aquest sentit, el BLOC no fa q眉esti贸 de quin ha de ser l'instrument jur铆dic o la instituci贸 que abordi aquesta q眉esti贸. Ara b茅, l'objectiu del Pacte ha de ser que les ARTs no suposin en cap cas increments nets de poblaci贸 (de places residencials o tur铆stiques), especialment a les zones costaneres.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: