"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 04/05/2009

ENE i la Federaci贸 PSM-EN expliquen a Eivissa per qu猫 no es presenten a les eleccions europees

Maurici Cuesta (ENE) i Biel Barcel贸 (PSM) lamenten el veto d'Esquerra perqu猫 la Federaci贸 PSM-EN entr脿s a la coalici贸 Europa dels Pobles-VerdsAquest mat铆, en roda de premsa feta a Eivissa, Maurici Cuesta (secretari general d鈥橢NE) i Biel Barcel贸 (secretari general del PSM-EN), han anunciat que la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista ha quedat exclosa de la candidatura Europa dels Pobles-Verds per mor del veto d鈥橢squerra Republicana de Catalunya (l鈥櫭簄ic veto que s鈥檋a produ茂t en aquesta coalici贸).

Els dos dirigents de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista han lamentat profundament que la formaci贸 hagi quedat exclosa de la candidatura Europa dels Pobles-Verds per mor del veto d鈥橢squerra Republicana de Catalunya (l鈥櫭簄ic veto que s鈥檋a produ茂t en aquesta coalici贸), en posar unes condicions inacceptables a nivell de Mallorca perqu猫 la federaci贸 entr脿s a la candidatura.

Maurici Cuesta s鈥檋a mostrat indignat per la posici贸 d鈥橢squerra a nivell mallorqu铆, balear i general per posar unes condicions impossibles de complir per al PSM-EN (les exig猫ncies eren a nivell mallorqu铆), per la qual cosa la federaci贸 no es presenta als comicis europeus. Cuesta i Barcel贸 han manifestat que 茅s la primera ocasi贸 que ENE i la federaci贸 nacionalista no es presenten a unes eleccions, i que 茅s un moment trist per al nacionalisme pol铆tic illenc perqu猫 han dominat interessos espuris i partidistes de cara al 2011 abans que una coalici贸 molt interessant. A m茅s, Cuesta ha lamentat que la formaci贸 que va apel路lar a tots els partits a nivell estatal que formen part d鈥橝LE (el partit pol铆tic on es troba el PSM-ENE, Esquerra, el BNG, EA, la Chunta Aragonesista, etc) va ser precisament la federaci贸 nacionalista, el passat mes de gener.

El PSM-EN considera que la decisi贸 d鈥橢squerra 茅s un error pol铆tic molt greu, que nom茅s contribueix a la divisi贸 del nacionalisme i afavoreix el bipartidisme espanyolista. Aix铆 les coses, la Federaci贸 del PSM-EN lamenta la imatge de divisi贸 entre nacionalistes.

Tanmateix, Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista no vol contribuir a dividir el vot del nacionalisme progressista. Per aix貌, i per coher猫ncia pol铆tica amb all貌 que ha defensat des del primer moment, far脿 efectiva la decisi贸 presa pels seus 貌rgans de direcci贸 de no presentar-se a les properes eleccions al Parlament europeu i donar suport extern a la candidatura Europa dels Pobles-Verds.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: