"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 27/04/2009

Els Verds renuncien a presentar-se en la coalici贸 Europa dels Pobles arran del veto d'ERC al PSM-EN

Biel Barcel贸 reitera que la decisi贸 d'Esquerra 茅s un "error greu", i que "tindr脿 conseq眉猫ncies"Els Verds de Mallorca i de Menorca han decidit no presentar-se a les eleccions al Parlament europeu arran del veto d'Esquerra Republicana de Catalunya a la participaci贸 de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista en la candidatura Europa dels Pobles-Verds. Aix铆 ho han anunciat avui els ecologistes balears, en una roda de premsa en qu猫 han estat acompanyats per dirigents del PSM-EN. Els Verds han reunciat a formar part de la coalici贸 nacionalista d'esquerres i ecologista malgrat que la Confederaci贸 dels Verds de l'Estat espanyol s铆 que en forma part.

Representants dels Verds i de la federaci贸 nacionalista s'han reunit avui a Palma per avaluar la situaci贸 pol铆tica derivada de l'exclusi贸 del PSM-EN de la candidatura encap莽alada pels independentistes. En la reuni贸 han participat, per part de la Federaci贸 PSM-EN, Biel Barcel贸 (secretari general del PSM-EN), Mag铆 Moranta (secretari de realacions pol铆tiques del PSM-Mallorca) i Eduard Riudavets (secretari de realacions pol铆tiques del PSM-Menorca). Per part dels Verds, hi han assistit Maria Orts (excandidata ecologista a les eleccions europees), Miquel 脌ngel Llauger (portaveu dels Verds) i Marilena Tugores (membre de la Permanent dels Verds).

Biel Barcel贸 ha reiterat que la decisi贸 d'Esquerra de vetar el PSM-EN 茅s un "error pol铆tic greu", que nom茅s contribueix a la divisi贸 del nacionalisme i afavoreix el bipartidisme espanyolista PP-PSOE. El secretari general dels nacionalistes tamb茅 ha replicat les declaracions del candidat de l'Europa dels Pobles-Verds, Oriol Junqueras, qui havia acusat el PSM-EN de "falta de generositat i de realisme pol铆tic". "En tot cas, a qui li ha faltat generositat i realisme pol铆tic 茅s a Esquerra", ha dit Barcel贸. En aquest sentit, ha afegit que la decisi贸 de vetar el PSM-EN "tindr脿 conseq眉猫ncies", ja que dificultar脿 possibles acords posteriors entre la federaci贸 nacionalista i els independentistes.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: