"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/04/2009

El PSM-EN fa propostes per concretar l’aplicació del Pla de Normalització Lingüística als municipis

Els nacionalistes han celebrat avui una jornada de debat al teatre de PetraEl PSM-EN ha celebrat avui una jornada de treball per debatre l’aplicació del Pla de Normalització Lingüística en l’àmbit municipal. La jornada, que s’ha celebrat en el Teatre Municipal de Petra, ha comptat amb la participació de la vicesecretària general del PSM-EN i regidora de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de Cort, Nanda Ramon, i de les dirigents nacionalistes i màximes responsables de política lingüística al Govern, al Consell i a l’Ajuntament de Palma (Margalida Tous, Rosa Barceló i Paula Fluxà, respectivament). Així mateix, hi ha participat una trentena de càrrecs públics municipals del PSM-EN, militants, membres de la sectorial de política lingüística de la formació nacionalista i persones vinculades a l’àmbit dels serveis lingüístics.

La jornada ha estat centrada en el debat sobre l’aplicació del Pla de Normalització Lingüística des d’una visió propera a la realitat, amb l’objectiu de definir una bateria de propostes concretes que guiïn les polítiques lingüístiques en l’àmbit municipal. El PNL va ser aprovat inicialment el passat 2 d’abril pel ple del Consell Social de la Llengua Catalana, i la seva aprovació definitiva està prevista per al mes de juny. Entre les conclusions de la jornada, destaquen les següents propostes:
- Cal adaptar els plans d’acollida lingüística a la realitat local i als perfils específics de cada col•lectiu de nouvinguts.
- Cal reivindicar que les entitats locals tinguin més capacitat d’incidència a l’hora de dissenyar les polítiques lingüístiques en l’àmbit local (línies d’ajudes, objectius i terminis d’aquestes, etc).
- Cal impulsar els plans de normalització lingüística en l’àmbit local.
- Cal potenciar els mitjans de comunicaciĂł locals en catalĂ  (revistes, rĂ dios...).
- Cal difondre més intensament en l’àmbit municipal la normativa lingüística i les línies de suport a establiments comercials.

Nanda Ramon ha destacat “el compromĂ­s del PSM-EN amb l’avanç de la normalitzaciĂł lingĂĽĂ­stica del paĂ­s, amb la defensa dels drets lingĂĽĂ­stics dels ciutadans i amb la promociĂł del catalĂ  com a llengua comuna, d’acollida i de cohesiĂł social en un context social cada vegada mĂ©s divers”. I ha contraposat aquest compromĂ­s en positiu amb la “deriva d’un PP cada vegada mĂ©s radicalitzat”, que “ataca la llengua catalana i nega els drets lingĂĽĂ­stics dels ciutadans mallorquins per pura irresponsabilitat partidista”, com a “cortina de fum per amagar la corrupciĂł i la crisi interna del PP”. Ramon ha demanat a la presidenta dels populars, Rosa EstarĂ s, si estĂ  segura que la base social del PP dĂłna suport a aquestes posicions radicalitzades: “qui va guanyar el passat congrĂ©s, vostè o Carlos Delgado?”.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: