"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 23/04/2009

El PSM-EN far脿 un darrer esfor莽 perqu猫 tots els nacionalistes progressistes puguin conc贸rrer conjuntament a les europees

La federaci贸 nacionalista aposta per la candidatura amb ERC, BNG, Aralar, Confederaci贸 Verda, EA, CHA i Entesa des del respecte a cadascun dels partitsEl secretari general del PSM-EN de Mallorca, Biel Barcel贸, i el secretari de relacions pol铆tiques del PSM-EN de Menorca, Eduard Riudavets, han explicat avui en roda de premsa la posici贸 de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista davant la situaci贸 actual de la candidatura nacionalista d'esquerres i ecologista per a les properes eleccions europees. Ahir la coalici贸 va quedar formada per Esquerra, BNG, Aralar, Conferedaci贸 Verda, EA i CHA, mentre que tant la Federaci贸 PSM-EN com Entesa per Mallorca varen quedar formalment convidades a adherir-s'hi. El PSM-EN ha agra茂t el suport ferm i decidit rebut per part d'integrants d'aquesta candidatura (BNG, Aralar, Verds, CHA...) i ha acordat continuar les negociacions per tal d'aconseguir l'objectiu que tots els partits que volen participar en la coalici贸 nacionalista hi puguin confluir, des del respecte a cada organitzaci贸.

Els nacionalistes han fet una exposici贸 del proc茅s de creaci贸 d'aquesta candidatura (veure el document adjunt), en la qual es posa de manifest que el PSM-EN ha apostat des del principi per aquesta candidatura, i que ha arribat a acords amb Esquerra per manifestar la "voluntat inequ铆voca" de conc贸rrer conjuntament no nom茅s a aquestes eleccions europees, sin贸 tamb茅 a les properes eleccions auton貌miques. Tanmateix, Eduard Riudavets ha explicat que Esquerra ha anat posant "entrebancs incomprensibles" a la participaci贸 del PSM-EN en la candidatura europea encap莽alada pels independentistes, ja que ha modificat de manera "sistem脿tica i unilateral" els acords a qu猫 arribaven els dos partits, tot afegint-hi noves exig猫ncies i argumentant alhora (de manera fala莽) que el PSM-EN no vol acceptar un comprom铆s per conc贸rrer conjuntament a les eleccions auton貌miques (comprom铆s que ja havia expressat).

Biel Barcel贸 ha afirmat que el PSM-EN far脿 un darrer esfor莽 perqu猫 tota l'esquerra nacionalista de les Illes Balears conflueixi en la candidatura europea i pugui demanar el vot conjuntament pel candidat Oriol Junqueras (d'Esquerra). En aquest sentit, ha assegurat que "si l'esquerra nacionalista 茅s capa莽 d'entendre's en aquestes eleccions, s'hauran sentat les bases per continuar la col鈥aboraci贸 de cara a les properes eleccions auton貌miques". Ara b茅, tamb茅 ha advertit que es podria donar una "paradoxa pol铆tica dif铆cil d'entendre: que els qui te貌ricament volen fer possible la candidatura conjunta el 2011 [en refer猫ncia a Esquerra] l'estaran fent inviable amb la seva actitud, imposant condicions que hipotecarien el nostre futur, inassumibles per al PSM-EN i per a qualsevol organitzaci贸 sobirana".

Si finalment no fos possible la conflu猫ncia de tots els partits d'esquerra nacionalista en la candidatura europea encap莽alada per Esquerra, la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista ha acordat que no es presentaria a les eleccions europees i donaria suport extern a aquesta candidatura. Aquesta decisi贸 es prendria com a mostra de coher猫ncia amb all貌 que el PSM-EN ha defensat des del primer moment, tenint en compte tamb茅 el suport demostrat per integrants d'aquesta candidatura (BNG, Aralar, Verds, CHA, EA), i malgrat les actuacions partidistes d'altres formacions que haurien condu茂t a l'exclusi贸 del PSM-EN de la coalici贸.
Documents

Sequ猫ncia del proc茅s de creaci贸 de la candidatura europea (67 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: