"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/11/2003

El PSM demana que la Festa de l’Estendard sigui declarada Festa d’Interès Cultural

El PSM considera que la Festa de l’Estendard ha de gaudir del màxim nivell de protecció. En aquest sentit, els nacionalistes demanen que la Festa de l’Estendard sigui declarada Festa d’Interès Cultural.

El PSM argumenta que l’any 2002 el Parlament de les Illes Balears va aprovar la Llei de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears. Aquesta llei estableix diferents les mesures de protecció i promoció de la cultura popular i tradicional i a la vegada estableix la declaració de Festa d’Interès Cultural, les celebracions de les festes tradicionals pròpies de la cultura popular de les Illes Balears d’especial arrelament i rellevància poden ser declarades festes d’interès cultural.

Els nacionalistes expliquen que la Festa de l’Estendard és la festa nacional més antiga d’Europa i és la commemoració anual del naixement de les Illes Balears amb la seva personalitat actual, mitjançant la seva incorporació a la civilització europea i catalana.

Per altra banda, amb motiu del 775è aniversari de la Festa de l’Estendard, els nacionalistes presentaran una moció al Consell de Mallorca per tal que aquesta institució encapçali i organitzi els actes commemoratius de l’esdeveniment cabdal en la història de les Illes Balears.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: