"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 05/04/2009

El PSM-EN celebra el seu 33è aniversari a Alaró

Biel Barceló: “s’han de prendre mesures d’urgència contra la crisi, però també mesures a llarg termini per canviar el model econòmic i territorial”El PSM-EN celebrà el passat dissabte el seu 33è aniversari, amb un acte en el Teatre d'Alaró i una torrada popular a la Plaça de l’Ajuntament d’Alaró. L'acte comptà amb les intervencions del secretari general, Biel Barceló, i del candidat del PSM-EN a les properes eleccions europees, Biel Riera.

El partit també celebrà el 20è aniversari de la Federació PSM-Entesa Nacionalista, que l’any 1989 per primera vegada uní les organitzacions polítiques nacionalistes amb presència a les diferents illes. Hi foren presents l'exsecretari general del PSM de Mallorca, Mateu Morro, i l'exsecretari general del PSM de Menorca, Joan Pons Moll, dos dels signants de la Federació, així com l’actual secretari general de l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa, Maurici Cuesta.

A més, els nacionalistes lliuraren els guardons a la solidaritat (a la Pastoral Penitenciària), a la protecció de la cultura i la llengua (a l’Associació de colles de dimonis) i a la protecció del patrimoni i la defensa del medi ambient (a la Plataforma Salvem Es Jonquet i a la Plataforma pel Tren de Llevant).

En el seu discurs, Biel Barceló afirmà que les Administracions públiques han de prendre “mesures socials d’urgència per fer front a la situació de crisi econòmica actual”, però alhora també han de prendre “mesures a mig i llarg termini per aconseguir un canvi de model econòmic i territorial”, que aposti per la “sostenibilitat”, per la “innovació” i pels “sectors productius front a l’especulació”, tal i com “el PSM-EN sempre havia dit”.

Respecte a la situació actual del Pacte de Govern, el secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOC reconegué que ens trobam en “un moment difícil d’aquesta legislatura”, en referència a la desestabilització introduïda per UM a través de l’esmena per permetre el camp de golf i complexe turístic de Son Baco, a Campos. Barceló explicà que “cal claredat i fermesa en els posicionaments polítics”, i afirmà que en aquesta legislatura s’ha d’aconseguir un “canvi de model territorial”, i que per això “no podem consentir que, ara que s’han fet passes endavant, es vulgui tornar a les polítiques de la passada legislatura”. “Si qualcú vol fer les polítiques del PP, que no compti amb nosaltres”, sentencià.

A l’acte acudiren representants de diferents organitzacions polĂ­tiques convidades, entre altres Aralar, EU, Els Verds, CDC, aixĂ­ com sindicats i entitats cĂ­viques i empresarials. La festa concloguĂ© amb una torrada a la Plaça de l’Ajuntament d’AlarĂł, en la qual participaren unes 500 persones, i amb el concert del grup Wonderbrass.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: