"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/11/2003

El PSM demana la protecció de Cala Blanca

El PSM considera que el Pla Territorial de Mallorca hauria de contemplar la desclassificació de Cala Blanca, a Biniorella, i dels terrenys adjacents. Els nacionalistes destaquen l’alt interès paisatgístic d’aquest indret del municipi d’Andratx que compta amb una de les poques platges verges que encara conserva Mallorca.

Segons el PSM, a la zona de Biniorella, on es troba situada Cala Blanca, existeixen més de 53 hectàrees de sòl vacant en les que es podrien construir més de 350 nous habitatges, la qual cosa suposaria una població de més de 1000 habitants. En aquest sentit, els nacionalistes consideren necessari preservar Cala Blanca i el seu entorn d’aquesta pressió urbanística.

El PSM recorda que el projecte d’urbanització de Biniorella és un projecte antic, dels anys 70, i que la zona no compta ni amb el Pla Parcial ni amb el Projecte d’urbanització, la qual cosa facilitaria la seva desclassificació en no haver-hi encara consolidació de drets.

Precisament, els nacionalistes consideren que una de les funcions principals del Pla Territorial de Mallorca és la de preservar el sòl vacant no transformat, i molt especialment el que es troba en el litoral mallorquí. En aquest sentit, el PSM posa de manifest que l’estiu del 2001 el Consell anuncià amb un mes d’antelació una moratòria sobre habitatges plurifamiliars arreu de Mallorca, provocant l’allau de llicències més important que hagi viscut mai Mallorca i considera que seria una d’una frivolitat esfereïdora que ara el Pla Territorial ignorés la finalitat de les moratòries.

Els nacionalistes lamenten que el Pla Territoril hagi renunciat a desclassificar vuit urbanitzacions que sí figuraven en la versió del 2002 i mantenen que a solució sobre els sòls desclassificats l’any 1999 hauria de ser la convalidació de l’acte de desclassificació.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: