"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 19/03/2009

El PSM-EN critica que el PP utilitzi el catalĂ  com a arma polĂ­tica davant la seva divisiĂł interna i falta de lideratge

Davant la situació política actual, Biel Barceló adverteix a UM que l’alternativa al Pacte de Govern és un PP radicalitzat: “volen lliurar el país a aquesta gent?”El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, acompanyat per Eduard Riudavets (diputat del PSM-EN de Menorca) i Margalida Tous (PSM-EN, directora general de Política Lingüística del Govern), ha criticat les darreres iniciatives del Partit Popular sobre política lingüística (com ara la rebaixa de l’exigència de nivell de català als treballadors de la sanitat pública, o la petició que IB3 torni a introduir el castellà). Barceló ha qualificat de “greu irresponsabilitat” el fet que el PP utilitzi la llengua com a “arma política”.

Biel Barceló ha afirmat que “el PP se sent aïllat i acorralat, davant els mals resultats electorals, l’allau de casos de corrupció a les seves files, la divisió interna i la crisi de lideratge que pateixen. A més, tenen por a perdre posicions davant la possible emergència de partits ultranacionalistes espanyols com UPyD”. Aquesta situació, segons Barceló provoca que el partit dirigit per Rosa Estaràs hagi “perdut el nord” i sigui “incapaç de dissenyar estratègies per recuperar la majoria social”, i que davant això “intenta recuperar protagonisme polític de la pitjor manera possible: utilitzant la llengua com a arma política. Això és una irresponsabilitat greu”.

Biel Barceló ha reivindicat el català com a “llengua comuna, d’integració”, i ha afirmat que “els ciutadans d’aquest país viuen aquesta qüestió amb total normalitat i de manera positiva. El PP no ha de crear problemes allà on no n’hi ha. El PP faria bé de concentrar-se en els problemes reals dels ciutadans, com són la crisi econòmica o el finançament insuficient”.

Per la seva banda, Eduard Riudavets ha acusat el PP d'intentar "incomplir" l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears amb les seves propostes "il•legals" relacionades amb la llengua. Així, afirma que li agradaria que el PP fos “un partit normal, que defensàs la llengua del seu país”. “El català no és d'esquerres o de dretes”, ha dit.

Riudavets ha acusat el PP de tenir una “falta absoluta de sentit d'estat”, i ha recordat les paraules de Gabriel Canyellas en què reconeixia que sempre va intentar evitar crear una guerra política amb la qüestió lingüística: “només li deman a Rosa Estaràs una mínima part del sentit d’estat que tenia el seu predecessor”.

Riudavets ha apuntat que l'exigència de la llengua catalana a un funcionari de la Comunitat Autònoma "no és una imposició, sinó un requeriment lògic perquè pugui atendre els ciutadans, per tal que aquests no estiguin discriminats per l'idioma que emprin".

Al seu torn, la dirigent del PSM-EN Margalida Tous ha recordat que existeix un marc legal que empara la llengua catalana. De manera especial, la Llei de Normalització Lingüística i l'Estatut d'Autonomia de Balears, totes aquestes normatives aprovades, segons ha remarcat, “amb un ampli consens i impulsades quan el PP governava”.

Finalment, Biel BarcelĂł, preguntat sobre la situaciĂł polĂ­tica actual derivada de la desestabilitzaciĂł provocada per UniĂł Mallorquina, ha apuntat que “hem de tenir present que l'alternativa al Pacte de Govern actual Ă©s un PP cada vegada mĂ©s radicalitzat i completament desorientat”. I s’ha demanat si “UM vol realment lliurar el Govern del paĂ­s a aquesta gent”, per la qual cosa ha convidat els regionalistes a fer “una reflexió” per tal de prendre decisions per reconduir la crisi polĂ­tica del Pacte de Govern.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: