"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/11/2003

El PSM reclama a l’Estat que lliuri els 8.576 milions de superàvit a les Comunitats Autònomes

El PSM demana al Govern de l’Estat que distribueixi el superàvit espanyol entre les Comunitats Autònomes per tal de compensar el deficient finançament que aquestes pateixen com a conseqüència d’una balança fiscal fortament deficitària, d’unes transferències mal dotades i de l’ofegament financer que pateixen les comunitats autònomes i els ajuntament com a conseqüència de la política fiscal centralitzadora que aplica el Govern del PP. Els nacionalistes han realitzat aquesta petició després que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi manifestat de què l’Estat registri un superàvit de 8.576 milions d’euros.

Els nacionalistes consideren un despropòsit que mentre el Govern de les Illes Balears pateix una manca de recursos per destinar a matèries clau per al benestar social, com són la Sanitat i l’Educació, que han estat transferides amb un finançament totalment insuficient, el Govern de l’Estat bravegi de tenir superàvit. Per això, els nacionalistes demanen a Montoro que “torni” a les Illes Balears una part dels doblers que s’enduu i li recorden l’escandalosa balança fiscal que tenim els illencs amb l’Estat.

El PSM exigeix a l’Estat que pensi en els ciutadans i que doti les Comunitats Autònomes amb el finançament adequat per tal de poder donar als ciutadans uns serveis de qualitat. En aquest sentit, els nacionalistes sol·liciten al Govern de les Illes Balears que exigeixi al ministeri de Sanitat el finançament de les infrastructures pendents. Els nacionalistes consideren imprescindible que el president Matas i la consellera Castillo sol·licitin a la ministra Pastor i al president Aznar que sigui el Govern de l’Estat qui es faci càrrec de les obres pendents (Hospital de Maó, Hospital d’Inca, Son Dureta,...) i que es negociï un millor finançament per al sistema de salut de la comunitat de les Illes Balears en base a la població real.

El PSM proposa com a model òptim de finançament autonòmic la generalització per a tot l’Estat del model de Concert Econòmic, existent a Navarra i al País Basc. Els nacionalistes consideren que amb aquesta fórmula de finançament es podria solventar la gran majoria dels problemes que pateixen les Illes Balears quant a manca d’infrastructures sanitàries, educatives, de transport públic, etc.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: