"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/09/2008

El BLOC considera un “despropòsit” els atacs del PP a la Fiscalia anticorrupció

Antoni Alorda (PSM-EN) afirma que “en compte d’assumir responsabilitats, el PP desvia l’atenció amb una cortina de fum democràticament nefasta”El BLOC ha criticat avui les greus acusacions llançades per la diputada del PP al Congrés, Maria Salom, contra la Fiscalia anticorrupció de Balears, a qui ha acusat de “corrupció judicial” per actuar, segons Salom, amb criteris diferents en funció del partit polític afectat. En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat de la coalició d’esquerra nacional ecologista, Antoni Alorda (PSM-EN), ha qualificat de “despropòsit” i de “cortina de fum democràticament nefasta” les declaracions de la diputada estatal del PP. Alorda ha afirmat que aquestes acusacions van “en la línia contrària a allò que demana la ciutadania”, i ha rebutjat que s’intenti “desacreditar” l’acció de la Fiscalia anticorrupció.

El diputat del BLOC ha argumentat que “la credibilitat política del PP ha quedat sota mínims després de les pràctiques corruptes de dirigents d’aquest partit durant el Govern de Jaume Matas. No és acceptable que ara, en compte de demanar disculpes i assumir responsabilitats, que és el que s’espera dels polítics responsables, el PP desviï l’atenció atacant i acusant la Fiscalia anticorrupció de corrupció judicial”. Antoni Alorda ha indicat que aquesta posició “inhabilita” la presidenta dels populars balears, Rosa Estaràs, com una “líder de l’oposició responsable”.

Per últim, Alorda ha criticat el fet que les crítiques a la Fiscalia provinguin precisament de Maria Salom, ja que ha recordat que era ella qui “va recaptar els 50 milions de pessetes del suborn del Túnel de Sóller, cas pel qual no hi va haver sentències condemnatòries únicament perquè els delictes ja havien prescrit”.

Front als atacs del PP, el BLOC vol manifestar el suport a la feina de la Fiscalia anticorrupció, com també a la demanda d’incorporar-hi nous fiscals davant l’ingent volum de feina que està assumint arran dels casos de presumpta corrupció política esdevinguts durant la legislatura anterior.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: