"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/09/2008

El BLOC impulsa una reforma legal perquè els maltractadors no puguin heretar de les seves víctimes

La formació registra una Proposició de Llei al Parlament per regular al Dret Civil balear la figura de la indignitat successòria per violència masclistaEl grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha registrat una Proposició de Llei per modificar la Compilació de Dret Civil de les Illes Balears i intriduir-hi la violència masclista com a causa d'indignitat successòria. L'objecte d'aquesta reforma legal és impedir que les persones condemnades per delictes relacionats amb violència domèstica heretin el patrimoni de la seva víctima.

Fins ara, el Codi Civil espanyol nom√©s inclo√Įa com a causa d'indignitat en la successi√≥ la mort d'un c√≤njuge, de manera que l'assass√≠ de la seva parella no pot heretar els seus b√©ns. El BLOC proposa ampliar les causes d'indignitat a "qui ha estat condemnat per sent√®ncia ferma en judici penal com a autor de delictes de lesions greus, contra la llibertat, de tortures i altres delictes contra la integritat moral o delictes contra la llibertat sexual envers el causant, el seu c√≤njuge, convivent en uni√≥ estable o un descendent o ascendent del causant‚ÄĚ (de manera que tamb√© s'amplia a qualsevol tipus de relaci√≥ familiar, i no nom√©s els c√≤njuges).

El portaveu adjunt del BLOC, Miquel Àngel Llauger, ha explicat que "amb aquesta mesura volem transmetre als maltractadors que la societat adoptarà totes les mesures al seu abast per lluitar contra la xacra de la violència masclista, a fi d’aconseguir la seva eradicació".

Al seu torn, el diputat Antoni Alorda (PSM-EN) ha explicat que la proposta tamb√© inclou una "reivindicaci√≥ competencial", ja que des de l'inici de l'autonomia l'Estatut recull les compet√®ncies de les Illes Balears en Dret Civil, tot i que han estat poc desenvolupades: "aquesta Proposici√≥ de Llei tamb√© √©s una afirmaci√≥ de les compet√®ncies en Dret Civil, que obri el cam√≠ a regular un dret de fam√≠lia propi", ha dit.Ě
Documents

Proposició de Llei "Indignitat successòria per violència masclista" (184 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: