"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/09/2008

El BLOC considera que la decisió del TC sobre la consulta basca coarta el dret de decidir dels pobles

La formació d'esquerra nacional ecologista qualifica la sentència de “partidista” i assegura que la ciutadania ha de poder expressar-se democràticament sense restriccionsEl BLOC per Mallorca considera que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei de Consultes impulsada pel Govern basc i aprovada pel Parlament de Vitòria, que la declara inconstitucional, coarta el dret dels pobles de decidir el seu futur lliurement i és un atac a l’autogovern basc. La coalició d’esquerra nacional ecologista qualifica la sentència de “partidista”, ja que està condicionada pels interessos polítics del Govern d’Espanya i dels dos grans partits espanyols, PP i PSOE (que, d’altra banda, aquesta mateixa setmana han fet una passa més en el procés de politització la Justícia, amb el pacte per renovar el CGPJ).

Així mateix, el BLOC assegura que les Comunitats Autònomes han de poder convocar consultes populars (que si no són vinculants no haurien de col•lidir amb l’ordenament jurídic en vigor) i que en un Estat democràtic la ciutadania ha de poder expressar-se sense restriccions.

El BLOC manifesta el seu suport al Govern del País Basc, i confia que els recursos que s’interposaran davant del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg prosperin. La formació recorda que la Llei de Consultes promoguda pel Govern presidit per Juan José Ibarretxe compta amb el suport de la majoria social del poble basc, representada pel seu Parlament.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: