"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/09/2008

Biel Barceló: “l’Estat és un llast per solucionar la crisi econòmica a les Illes Balears”

El BLOC-PSM-Verds, a través del senador Pere Sampol, interpel•larà la propera setmana el ministre d’Economia, Pedro Solbes, sobre el nou model de finançamentEl BLOC, a través del senador autonòmic Pere Sampol, interpel•larà el ministre d’Economia, Pedro Solbes, sobre el resultat de l’actual sistema de finançament autonòmic, sobre els fluxos fiscals entre les Comunitats i l’Estat i sobre els criteris que han d’inspirar el nou sistema que s’està negociant actualment. La interpel•lació es debatrà, probablement, en el ple del Senat del proper dimarts horabaixa.

En la roda de premsa per presentar la iniciativa parlamentària, el portaveu del grup parlamentari del BLOC-PSM-Verds i secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha reclamat un nou sistema de finançament que impliqui un increment de recursos per fer front a la situació de crisi econòmica. “Les Illes Balears poden esdevenir una de les Comunitats Autònomes més afectades per la crisi, per les dificultats del sector de la construcció, per la baixada del turisme i per la crisi del sector aeronàutic. Però la situació actual, amb un sistema de finançament totalment injust amb Balears i amb el centralisme de l’actual Govern espanyol, que ens exclou del model de cogestió aeroportuària, ens impedeix prendre mesures eficaces. Necessitam més recursos i més capacitat de decisió. Ara per ara, l’Estat és un llast per solucionar la crisi econòmica a les Illes Balears”, ha sentenciat Barceló. El portaveu del BLOC argumenta que amb més recursos i més competències el Govern podria incidir en àmbits com les tasses aeroportuàries, per tal de pal•liar la difícil situació de determinades companyies aèries.

Al seu torn, Pere Sampol ha explicat que exigirĂ  al ministre Solbes que assumeixi compromisos concrets amb les Illes Balears, com ara el compliment de la sentència que obliga l’Estat a pagar els 333 milions d’euros pendents del conveni de carreteres signat la legislatura anterior. “Ja estĂ  bĂ© de bones paraules. Si volen solucionar la discriminaciĂł econòmica de Balears, que ho demostrin amb fets”, ha dit Sampol. D’altra banda, el senador ha situat entorn dels 500 milions d’euros l’increment mĂ­nim de recursos que haurien de rebre les Illes Balears amb el nou model de finançament autonòmic, si s’aplica el criteri de “pagar per renda, rebre per població”. Sampol ha apuntat que, segons estudis de FUNCAS, Balears estan en setè lloc del rĂ nquing de renda per cĂ pita: “si som els setens en renda, hem de deixar de ser els primers en aportar al sistema”.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: