"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/08/2008

La Plataforma pel Dret de Decidir i el PSM-EN reinvindiquen el dret de decidir del poble de les Illes

La portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, Mònica Sabata, tanca els sopars a la fresca del PSM-ENJoan Ferrà (Secretari General dels JEN) i Nanda Ramon (Vicesecretària General del PSM) han presentat avui a Mònica Sabata, portaveu de la plataforma pel Dret a Decidir. Mònica Sabata, llicenciada en psicologia, ha explicat en roda de premsa, els orígens de la plataforma, gestada a l'any 2005, per reivindicar que els catalans, poguessin tenir un Estatut, així com els catalans decideixin, i no com es vulgui decidir a Madrid. "Es tracta d'una nova manera de reividicar el dret a l'autodeterminació, augmentant la base i el suport social de la iniciativa, perquè exercir el dret a decidir, no és més, que exercir el dret a poder exercir la democràcia, en tots els seus àmbits, sigui social, cultural, econòmic, nacional, o d'altres. Cada territori ha de poder decidir, i Mallorca té el seu dret a decidir"

Biel Barceló, secretari general del PSM, ha intervengut en l'acte i ha donat suport a la Plataforma. Barceló ha recordat que la campanya "Decideixo decidir" consisitia en reinvindicar la capacitat dels parlaments autonòmics a convocar referèndums i consultes populars. "Aquest dret, no està reconegut a l'estat espanyol, i la prova la tenim a la Comunitat Basca" a on el Parlament ha decidit celebrar un referèndum, inconstitucional segons el sistema judicial espanyol. "Els territoris han de poder consultar als seus habitants, i a les Illes Balears, aquestes consultes, podríen fer-se en qüestions tan actuals com el finançament autonòmic, o la gestió aeroportuària."

Finalment, Barceló afegí que, el Dret a Decidir, hauria de servir per a dotar de serveis de qualitat a la població, perquè els ciutadans puguin decidir a on volen destinar els seus recursos, i a incrementar la participació de la Comunitat Autònoma en la cogestió dels aeroports"

Mònica Sabata, participarà avui divendres dia 29, en el darrer sopar a la fresca del PSM-EN d'aquest estiu. El sopar, obert a simpatitzants del PSM-EN, se celebrarà al camp de futbol d'Alaró, a les 21.00 hores.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: