"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 26/08/2008

El BLOC JOVE demana que s’investiguin els comptes del Partit Popular

Les organitzacions juvenils dels partits del BLOC consideren que l’exconsellera Rosa Puig ha de dimitir pel cas Turisme Jove: “el PP no tendrà credibilitat fins que no assumeixin responsabilitats polítiques”Davant els continus casos de corrupció a la legislatura a la qual Jaume Matas fou president del Govern, els integrants del BLOC JOVE (Joves d’Esquerra Nacionalista, Joves d’Esquerra Unida i Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya) demanen a la fiscalia que investigui els comptes del Partit Popular i els alts càrrecs i càrrecs de confiança que van dirigir diverses institucions de les Illes Balears a la legislatura compresa entre l’any 2003 i 2007. Així ho han manifestat en un acte de protesta que han dut a terme davant la seu del PP, en què han estès un “cordó sanitari” simbòlic per denunciar que el local dels conservadors és una “zona corrupptiva”.

Els joves del BLOC entenen que “la situació ja s’escapa del que es podria considerar com a casos puntuals, i podríem estar davant una situació de corrupció generalitzada a les administracions públiques. Des del moment en que van començar a sortir a la llum els primers casos de corrupció, el Partit Popular ha intentat desvincular-se de qualsevol fet i a hores d’ara ningú ha assumit responsabilitats polítiques. Amb la marxa de Jaume Matas a Nord Amèrica s’evidenciava que existeix alguna cosa més greu que va més enllà d’algunes “pomes podrides””.

Els membres del BLOC JOVE han criticat que “després de casos com el de Voramar, Cavallistes, De Santos, Bitel, Turisme Jove i molts altres, el Partit Popular no ha assumit cap tipus de responsabilitat política ni ha donat la cara davant la ciutadania”.

El PP, un partit sense credibilitat

Els dirigents juvenils de la coalició d’esquerra nacional s’han mostrat escèptics amb l’acceptació per part del PP de la proposta del BLOC per tal que s’investiguin els increments patrimonials dels alts càrrecs: “el PP no tindrà cap credibilitat mentre no assumeixin responsabilitats polítiques. Així, Rosa Estaràs hauria de depurar de manera immisericorde les seves files, començant per l’exconsellera de Presidència Rosa Puig”. Asseguren que l’actual consellera insular i regidora “té una clara responsabilitat en el cas Turisme Jove, en haver autoritzat aportacions extraordinàries (fins a 10 milions d’euros) utilitzades pels seus subordinats per a saquejar les arques públiques. Tanmateix, amb les seves declaracions públiques sobre aquests fets l’exconsellera fins ara només ha fet el ridícul”.

Finalment, el BLOC JOVE conclou que “amb aquesta demanda volem donar pas a una nova etapa polĂ­tica, a on tots els que hagin malversat doblers pĂşblics en paguin les conseqüències i que la societat balear torni a confiar amb els seus representants a les institucions. TambĂ© demanam al Partit Popular que demani perdĂł als habitants d’aquestes illes per la gestiĂł duta a terme durant la passada legislatura i per tots els casos de corrupciĂł que van generar persones que ells van designar per ocupar cĂ rrecs de responsabilitat”.ť
Documents

Adhesiu: "PERILL: ZONA CORRUPPTIVA" (281 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: