"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/08/2008

El BLOC proposa que inspecci贸 tribut脿ria investigui els increments patrimonials dels alts c脿rrecs dels darrers 10 anys

Biel Barcel贸: "l'objectiu no 茅s obrir cap cacera de bruixes, sin贸 que les ovelles negres que hi ha siguin detectades"



El portaveu del grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds, i secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, ha enviat avui una carta al delegat de l'Ag猫ncia Tribut脿ria de les Illes Balears, Ra煤l Burillo, en la qual li proposa que el servei d'inspecci贸 tribut脿ria investigui "els increments patrimonials d'aquelles persones que han ostentat alts c脿rrecs de les Administracions P煤bliques de les Illes Balears (amb rang de directors generals o insulars, consellers, presidents, gerents d'empreses p煤bliques i directors generals d'ens p煤blics, aix铆 com batles i batlesses de municipis de m茅s de 10.000 habitants) al llarg dels darrers 10 anys, i que posi en coneixement de la Fiscalia anticorrupci贸 totes les irregularitats que s'hi puguin detectar".

Barcel贸, que ha comparegut en roda de premsa amb el portaveu adjunt del BLOC, Miquel 脌ngel Llauger, ha valorat positivament l'actuaci贸 duta a terme fins ara per part d'inspecci贸 tribut脿ria. Aix铆 mateix, considera que la mesura proposada aconseguiria una major transpar猫ncia en la gesti贸 p煤blica. Els dirigents del BLOC l'han justificada en l'augment "preocupant" d'investigacions judicials sobre casos de presumpta corrupci贸 pol铆tica esdevinguts al llarg de la passada legislatura. En aquest sentit, Miquel 脌ngel Llauger ha assegurat que "s'est脿 demostrant que el Govern Matas va ser un campi qui pugui, en el qual va haver una confusi贸 entre interessos p煤blics i privats i una sensaci贸 d'impunitat generalitzada. Ara el moment 茅s diferent i el Govern 茅s diferent, per貌 l'alarma social generada pels darrers casos de corrupci贸 destapats demana respostes i actuacions concretes".

Biel Barcel贸 ha explicat que la proposta d'investigar els increments patrimonials "excessius i injustificats" dels alts c脿rrecs es fa extensiva als darrers 10 anys "perqu猫 ning煤 no ens pugui acusar d'anar contra una administraci贸 determinada. L'objectiu no 茅s obrir cap cacera de bruixes, sin贸 que les ovelles negres que hi ha siguin detectades". Barcel贸 ha explicat que traslladaran la proposta a la resta de forces pol铆tiques del Pacte, i tamb茅 a l'oposici贸, per tal d'aconseguir un pronunciament del Parlament en el mateix sentit.

Els portaveus del BLOC han recordat que els candidats de la coalici贸 ja van fer p煤bliques les seves declaracions patrimonials durant la campanya electoral de 2007, com a mesura de transpar猫ncia, amb el comprom铆s de donar-les a con猫ixer novament al final de la legislatura.




Documents

Carta de Biel Barcel贸 al delegat especial de l'Ag猫ncia Tribut脿ria de les Illes Balears (2995 KB)



      

 

 










PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: