"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/08/2008

El BLOC adverteix que si no es consensua el canvi de model d鈥橧B3 no donar脿 suport als Pressuposts

Biel Barcel贸 rebutja el concurs per externalitzar els informatius i en proposa la internalitzaci贸 per reduir despeses i aconseguir m茅s transpar猫nciaEl portaveu del BLOC i secretari general del PSM-EN, Biel Barcel贸, ha reclamat un debat urgent entre les forces del pacte de Govern per tal de consensuar les passes per canviar el model de gesti贸 d鈥橧B3 i per elaborar la nova llei de l鈥橢ns abans del final de la legislatura. Aix铆 mateix, ha denunciat l鈥檌ncompliment de la promesa del conseller de Presid猫ncia, Albert Moragues, i del president del Govern, Francesc Antich, d鈥檌niciar aquest debat el passat mes de juliol. Barcel贸 ha advertit que si no hi ha un acord per calendaritzar els canvis en el model audiovisual p煤blic del pa铆s, el BLOC no donar脿 suport als Pressuposts de 2009.

Biel Barcel贸 i el tamb茅 dirigent del BLOC Joan Llad贸 han comparegut en roda de premsa per criticar la decisi贸 鈥渦nilateral鈥 del director general d鈥橧B3, Antoni Martorell, de continuar amb el model d鈥檈xternalitzaci贸 total dels serveis i continguts (model iniciat pel Partit Popular), en contra de la voluntat manifestada per membres del Govern de modificar aquest model de gesti贸. En aquest sentit, els portaveus de la coalici贸 d鈥檈squerra nacional ecologista han rebutjat el concurs publicat per IB3 per adjudicar la gesti贸 dels serveis informatius per als propers quatre anys. Barcel贸 i Llad贸 denuncien que aquesta decisi贸 no ha estat consensuada al si del pacte, i la qualifiquen d鈥欌渋nacceptable鈥 i 鈥渋nassumible鈥 perqu猫 鈥渉ipoteca el futur d鈥橧B3鈥.

Els portaveus del BLOC han informat que han presentat al Govern un estudi en qu猫 es proposa un model de gesti贸 per IB3 R脿dio que inclou uns serveis informatius propis. Barcel贸 i Llad贸 han avan莽at que aquest estudi posa de manifest que amb la internalitzaci贸 dels informatius es podrien reduir en un 10% les despeses de l鈥橢ns i alhora incrementar en un 20% el sou dels treballadors. A m茅s, s鈥檃conseguiria una major transpar猫ncia en les despeses p煤bliques i una major independ猫ncia dels profesionals. Respecte a la televisi贸, i tenint en compte la major complexitat d鈥檃quest mitj脿, els dirigents del BLOC han proposat fer-hi una auditoria amb l鈥檕bjectiu de determinar-ne les necessitats.

Des del BLOC tamb茅 han denunciat la despesa 鈥渆xcessiva鈥 d鈥橧B3, que supera amb escreix all貌 pressupostat, i han criticat el fet que la Direcci贸 General nom茅s es plantegi fer front a aquesta situaci贸 a trav茅s del redimensionament de la plantilla de treballadors, 鈥渓a part m茅s feble鈥. Barcel贸 i Llad贸 han advocat per redimensionar l鈥橢ns en el seu conjunt, tot introduint-hi canvis en el model i en l鈥檈structura.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: