"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/07/2008

El BLOC insta el Govern de l'Estat a intensificar la protecci贸 del corall vermell i la tonyina vermella

Pere Sampol (PSM-EN), que presentar脿 dues mocions en el Senat, denuncia que les mesures preses fins ara no han aconseguit frenar la reducci贸 dr脿stica de les poblacionsEl BLOC per Mallorca presentar脿 dues mocions al Senat per instar el Govern de l'Estat a augmentar les mesures de protecci贸 del corall vermell i de la tonyina vermella, dues esp猫cies que estan greument amena莽ades a la Mar Mediterr脿nia. Aix铆 ho han anunciat aquest dimecres el senador auton貌mic Pere Sampol i el portaveu adjunt del grup parlamentari del BLOC, Miquel 脌ngel Llauger. Sampol ha denunciat que les mesures que s'han pres fins ara "s'han demostrat clarament insuficients, ja que no han aconseguit frenar la disminuci贸 d'aquestes esp猫cies". Llauger, al seu torn, ha assenyalat que les poblacions de tonyina vermella i de corall vermell han patit una "reducci贸 dr脿stica" en els darrers anys.

En el cas del corall, l'amena莽a prov茅 de factors com el canvi clim脿tic, la contaminaci贸 i l'impacte de les activitats humanes com la pesca massiva (especialment la d'arrossegament, ara prohibida). El BLOC proposa la delimitaci贸 dels h脿bitats protegits, majors restriccions a l'explotaci贸 i establir un pla de recuperaci贸 i seguiment d'aquesta esp猫cie.

Pel que fa a la tonyina vermella, Llauger i Sampol han assenyalat que la pesca abusiva ha portat aquesta esp猫cie al risc d'extinci贸 a la Mediterr脿nia, i en proposen limitar encara m茅s la pesca, aix铆 com crear 脿rees de protecci贸 (una de les quals es podria localitzar al sud de l'illa de Formentera), entre altres mesures. Cal recordar, d'altra banda, que el Parlament de les Illes Balears ja va aprovar per unanimitat una Proposici贸 No de Llei del BLOC semblant. Ara la formaci贸 d'esquerra nacional ecologista espera que el Senat tamb茅 es pronunci茂 en aquest sentit, per tal que el Govern de l'Estat posi en marxa aquestes mesures.
Documents

Moci贸 per la protecci贸 del corall vermell (12 KB)
Moci贸 per la protecci贸 de la tonyina vermella (14 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: